6 januari 2011

Kom an helgen!

DSC02709 

Mellandagsklappen blev invigd inför gårdagens soppmiddag och baguetterna enligt mitt vanliga recept blev enastående i både form och krispighet. Löksoppan var för övrigt utsökt och kommer definitivt tillbaka på menyn framöver – allra helst som liten och mycket smakrik förrätt.

DSC02716  

När Kitchen Aid:en ändå var degkladdig var det lika bra att slå till på lite frallor till helgfrukostarna. Söta sakers grova frukostfrallor med russin var busenkla, men framförallt riktigt saftiga och goda. Kom an bara helgen, vi är redo för mer myspys…

DSC02719 

Grova frukostfrallor med russin, 20 st

25 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½-2 dl russin
1 l rågsikt
någon dl vetemjöl

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm till en ljummen degvätska och häll över den smulade jästen. Rör tills jästen löst sig och tillsätt salt, russin och rågsikt. Arbeta ner så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter och baka sedan ut på mjölat bakbord. Forma till 20-25 små frallor och sätt på plåt under duk. Jäs under duk i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 225 grader i 10-12 minuter.



2 kommentarer:

  1. Jag har tittat på de frallorna också. De ser mycket goda ut.

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Så glad jag blev när jag såg att du tittat in...kändes så gammalt och bekant - Kärt!

    Gott nytt till dig! Hoppas allt är bra med dig och din lilla familj!

    kram kram Emelie

    SvaraRadera