21 april 2010

Slarvat


...har jag gjort med att redovisa hur det går med månadens utmaning i lilla familjen. Målet är att spendera maximalt 400 kr på veckans matinköp och under månadens andra vecka var det maken som stod för planering och inköp med assistans av den lille medhjälparen.

Man kan bara glatt konstatera att det är inte för inte som maken har "ekonom" (ja, ja lite uppsminkat i andra ord kanske...men andemeningen är densamma) på visitkortet och precis som väntat lyckades han nå målet med god marginal. 376 kr hamnade notan på och då bjöds det bland annat många av säsongens nyttiga och kostnadseffektiva rotfrukter i en härlig kycklinggryta (recept kommer) och på söndagen överraskades vi med amerikanska pannkakor med blåbärssylt.

Tyvärr fick mamman bli boven i dramat när kaffet tog slut och en påfyllning åsamkade oss en övertrassering på dryga 12 riksdaler. Aj, aj, men å andra sidan fanns det en liten buffert sparad från månadens första veckan när vi fick en flygande start.


4 kommentarer:

 1. Vad kul med en uppdatering vad gäller matkostnaderna. Jag blir absolut inspirerad och peppad att testa att utmana mig och sambon på samma sätt.

  Vet ni hur mycket ni spenderade på mat innan? Alltså hur mycket ni sparar den här månaden? Vi lägger tusentals kronor på mat så det ska bli kul att se om vi skulle kunna klara oss på 1500-2000.. :)

  SvaraRadera
 2. Hej Liv! Kul att du blir inspirerad - det är faktiskt riktigt kul att utmana sig själv på det här området och se hur uppfinningsrik man kan vara. Jag skulle säga att vi landade på runt 1000-lappen i veckan tidigare, men då fanns också ett paket blöjor med varannan vecka och lite tandkräm och dyl. Nu bunkrade vi hygienartiklar för april just för att få bättre koll på matkostnaden.

  Prova vetja - onekligen en nyttig övning! Såg jag dig på Starta Eget dagen förra veckan, eller var det bara någon som var väldigt lik dig!?

  SvaraRadera
 3. Hihi, det var mig du såg! Det blev lixom inget bra tillfälle att gå fram å hälsa. Och du smet ju iväg innan det var slut ;)

  Vi landar nog på dryga 1000 kr/vecka. Och då har vi ändå räknat bort blöjor, tvättmedel å sånt jox. Men nu har vi tagit tag i det hela och lagar bla mycket storkok. Då blir det lättare att planera och färre tillfällen då de dyrare halvfabrikaten i frysen "behövs". Att göra egna storkok av bönor, tex, blir ju galet mycket billigare än att köpa quorn och sojakorv. Än så länge försöker vi bara hålla nere kostnaderna en del, men vi får se om vi bestämmer nån övre gräns på en femhundring eller så nån månad :) Dock känner vi att vi vill prioritera att kunna köpa eko och rättvist framför att klara en viss gräns. Men det borde väl gå ändå? :)

  SvaraRadera