27 mars 2010

Mot ny månad och nya utmaningar

korg

Dagarna fullständigt rusar iväg och innan man visste ordet av det var vi inne i sista veckan på mars. Dock inget att klaga på när man äntligen kan, efter vad som känns som världens längsta och kallaste vinter, njuta plusgrader, vårsol, krokusknoppar och alldeles strax ljusa vårkvällar. I mars-månad var det köpstopp som gällde i 11-månaders-utmaningen och med undantag för en neslig liten (eller ganska stor faktiskt!) blombukett har mamman lyckats bra med sina förutsatser. Hur har det gått för er andra som antog utmaningen?

I april blir det fokus på hushållsbudgeten och för att ge oss själva en rejäl utmaning, så ska lilla familjen hålla sig under 400 kr i veckan. Det blir tufft, men ska definitivt vara genomförbart med hjälp av rejäl planering och matlagning utifrån de råvaror som är i säsong. Det lär med andra ord bli en hel del rotfrukter, bönor att komplettera ekologisk färs och med lite tur några fantasifulla versioner på machésalladen som nu äntligen ser solen efter att ha varit begravd under både snö och en våt täckduk sedan i höstas.

Hänger du med på utmaningen i april?

Naturligtvis får var och en sätta sin gräns för vad som passar ett hushåll av er storlek - meningen är som vanligt att förbättra ett beteende genom att sätta fokus på det.3 kommentarer:

 1. En oemotståndlig plåtskylt, fyndad för detg facila priset 35 kr är min utsvävning denna månad.
  Brukar inte sprida pengaromkring mig i vanliga fall men denna månad har jag faktiskt varit duktig!

  Vad det gäller april-månads utmaning måste jag nog räkna lite på summan, jag har efter många år med stor familj blivit något av en expert på att begränsa matbudgeten och handla efter säsong.
  Tveksam till om jag kan pressa matpriserna mer?
  Dessutom har jag två söner som fyller år i april och maken i början av maj, så det brukar bli lite extra...
  Återkommer - och trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Kul att du tittade in hos mig och lämnade några snälla ord!

  Visst är det underbart att våren äntligen börjar infinna sig! Den är verkligen efterlängtad.

  Lite extra utmaningar i vardagen kan ju vara inspirerande, men själv tycker jag vardagen i sig är en tillräcklig utmaning för tillfället! Lycka till med budgeten!

  Önskar dig en fin helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Tjena!
  Såg dina cykelfunderingar. Vi cyklade Ginstleden i somras Gbg - Hbg i somras. Rekommenderas verkligen. Funkar garanterat med barnstol och cykelkärra! /Christian

  SvaraRadera