22 april 2010

Gryta på säsongens fina rotfrukter


Idag kommer det ett snabbt middagstips på en ljuvlig gryta med kyckling och mängder av säsongens smakrika och kostnadseffektiva rotfrukter. Blanda gärna morötter med palsternacka och kålrot eller vad du har i svalen just för dagen.

Kyckling med senap och dijonsenap, 4 pers

600 g kycklingfilé i bitar

500 g blandade rotfrukter i tärningar*

1 hackad vitlöksklyfta*

1 hackad lök*

färsk hackad rosmarin

2 msk dijonsenap*

3 dl vatten/vin

2 dl grädde*

1 msk kycklingfond

1 msk majsena

kapris

salt och peppar

Fräs lök och rotfrukter tills de mjuknar, tag upp och fräs kycklingen. Lägg tillbaka allt i grytan, klicka över senap, häll i vin eller vatten, grädde och fond. Sjud i 10 minuter och tillsätt maizena. Sjud ytterligare 5 minuter innan du tillsätter kapris, salt och peppar efter smak.

Grytan är underbart god på egen hand, men kan också serveras med t.ex. matvete/korn eller en sallad på ruccola eller groddar odlade på fönsterbrädan.

*ekologiska ingredienser, bilden är lånad



1 kommentar:

  1. Låter gott. När våra kycklingtuppar blir könsmogna så hamnar de i grytan. Många goda soppor och grytor finns det att tillaga och det är ju nyttig mat!

    Fortsätt gärna med alla mattips, blir bra när det brister i fantasin hos oss andra.

    / Bondjäntan

    SvaraRadera