30 september 2011

Ketchupeffekten


...och nu bakas det plötsligt som bara den i det här huset. Hade ett gäng härliga tjejer över på kombinerad fika och shopping igår kväll och de verkade lika förtjusta som jag i Remsans ljuvliga...


Kladdkaka med daim, 8-10 bitar 
200 g smör
2 ägg
3dl socker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
2 dubbeldaim

vispgrädde med lite vanilj


Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Rör ned det smälta smöret. Hacka daimen och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen drygt 20 minuter. Låt svalna något. Sikta eventuellt lite kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden tillsammans med vanilj och servera den till kakan.


4 kommentarer:

  1. Mmmmmums så gott detta låter, det får bli en efterrätt imorrn. Eller fika i solen kanske, här är ju ljuvligt varmt just nu. Jag kom just in från en timslång hundpromenad längs vattnet i tunnkoftan.
    Ha det gott,
    Kramkram H.

    SvaraRadera
  2. *letar frenetiskt efter daim i skåpet* Ser ju jättegott ut ju!

    SvaraRadera
  3. Visst blev den underbart kladdig och god. Ser att du körde på 200 g smör också. Jag blev lite chockad när jag insåg att jag råkat ta dubbel mängd, men det var kanske det som gjorde den så god :-)

    SvaraRadera
  4. Ja nu blev man lite sugen. Men smör lär det inte bli i kakan :-( Det har varit slut i hela stan i två veckor, och de vet inte när det kan komma mer. Visst är det sjukt ! Smörberget som fanns för några år sedan är ett minne blott. Länge sen jag hann blogga runt, hoppas din verksamhet går bra ! Kram
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera