29 september 2011

Det var länge sen...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är inte ofta nuförtiden det bakas i det hör hushållet när vi ägnar oss åt LCHF-dietandet. Lite synd kan jag tycka då jag saknar den kreativa delen i att få forma ett bröd eller svänga ihop en god kaka. Därmed välkomnades tillfället att få stoppa i kollegorna lite hembakat på fredagsfikan och lilleman och jag ägnade vår lediga eftermiddag åt att baka och den likaledes lediga morgonen därpå satte vi kosan mot jobbet för att agera fikavärdar. En kladdig och smarrig chokladkaka med kokos tycks ha fallit fikasällskapet på läppen.


Chokladkaka med kokos, en rejäl sats
6 ägg
7 ½ dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1½ dl riven kokos
1 tsk vanilj
1 nypa salt
2½ dl kakao

Till formen: Ca 2 msk smör el. margarin
Ca 4 msk kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm, med kokosflingor. Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Blanda mjöl, kokos, vaniljsocker, salt och kakao. Rör ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i långpannan. Grädda chokladkakan 25-30 min. Servera gärna kakan med en klick lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar