...och nu bakas det plötsligt som bara den i det här huset. Hade ett gäng härliga tjejer över på kombinerad fika och shopping igår kväll och de verkade lika förtjusta som jag i Remsans ljuvliga...
Kladdkaka med daim, 8-10 bitar
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Rör ned det smälta smöret. Hacka daimen och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen drygt 20 minuter. Låt svalna något. Sikta eventuellt lite kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden tillsammans med vanilj och servera den till kakan.
200 g smör
2 ägg
3dl socker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
2 dubbeldaim
vispgrädde med lite vanilj
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Blanda i mjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Rör ned det smälta smöret. Hacka daimen och blanda ner den. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen drygt 20 minuter. Låt svalna något. Sikta eventuellt lite kakao över den färdiga kakan. Vispa grädden tillsammans med vanilj och servera den till kakan.
Tweet
Mmmmmums så gott detta låter, det får bli en efterrätt imorrn. Eller fika i solen kanske, här är ju ljuvligt varmt just nu. Jag kom just in från en timslång hundpromenad längs vattnet i tunnkoftan.
SvaraRaderaHa det gott,
Kramkram H.
*letar frenetiskt efter daim i skåpet* Ser ju jättegott ut ju!
SvaraRaderaVisst blev den underbart kladdig och god. Ser att du körde på 200 g smör också. Jag blev lite chockad när jag insåg att jag råkat ta dubbel mängd, men det var kanske det som gjorde den så god :-)
SvaraRaderaJa nu blev man lite sugen. Men smör lär det inte bli i kakan :-( Det har varit slut i hela stan i två veckor, och de vet inte när det kan komma mer. Visst är det sjukt ! Smörberget som fanns för några år sedan är ett minne blott. Länge sen jag hann blogga runt, hoppas din verksamhet går bra ! Kram
SvaraRaderaLisa/Lisas trädgård