8 augusti 2011

Sött och kryddigt från Karibien

DSC06741 
Säkraste kortet när jag lider brist på middagsinspiration är otvivelaktigt och allt som oftast Remsans Bistro. Förutom att bloggen är sprängfylld med lika goda som okomplicerade recept, så delar Remsan och jag kärleken till Karibien och alla de fruktiga smakerna därifrån. Den här gången var det en bit laxssida som jag lånade inspiration till - förvandlade en rub till marinad och en gul sås till klarröd.

Karibisk lax med fruktig sås, 2,5 pers
500 g  laxsida med skinn
2 tsk rosépepparkorn, krossade
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk muskovadosocker
2 tsk flingsalt
2 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 röd chili, finhackad
1 lime, pressad saft
2 msk mörk rom
ett par msk olja
Sås: 
1 paket (225 g) frusen exotisk frukt alt 1 mango
2 msk sweet chilisås
1 msk muskovadosocker
½ msk mörk rom
½ lime, rivet skal och pressad juice
½ tsk salt
Blanda alla ingredienserna till marinaden, häll över fisken och låt ligga en stund. Laxsidan grillas sedan ca 5 min på vardera sida, skinnsidan sist.

DSC06747

Mixa frukten med övriga ingredienser till en slät sås. Vi åt skivade polkabetor och bondbönor till, men det passar med vilken grönsak som helst och eventuellt ris.

2 kommentarer:

  1. Tack tack :-) Visst är det gott med de karibiska smakerna. Sött och fruktigt, men ändå lite hetta. Kul att ni testade!

    SvaraRadera