13 augusti 2011

En soffliggares ynkliga klagan

DSC07211
Färgglada moroten Purple Haze
Man skulle kunna njuta så där lite extra, göra allt man hade föresatt sig och sedan chilla ända in i mål på sin sjätte och sista vecka av en helt underbar sommarsemester. ...eller så kan man dra på sig århundradets halsfluss, ligga utslagen i soffan med feberfrossa och varken orka läsa en bok eller än mindra få i sig någon mat. Speciellt det sistnämnda svider extra hårt när trädgården utanför dignar av alla de fina och förmodligen utsökt goda grödorna som jag vårdat så ömt hela våren och sommaren.

DSC07213
Bondbönor Witkiem och Masterpiece Green Longpod
Innan den som bestämde att jag förtjänade att spendera sista semesterveckan i sjukstuga trädde in, hann vi i alla fall njuta några av mina små älsklingar. Jag hoppas innerligt att de gigantiska halsmandlarna snart ska ge plats åt lite grönsaker som vill passera och framförallt att krafterna återfinner sig. Det här ynkliga soffliggandet passar helt enkelt inte min personlighet.

DSC07214
Vitlök Thermidrome och  Sabadrome

Vitlöken skulle jag kanske ta och käka rakt av i hopp om att den har de utmärkta naturliga antibakteriella egenskaper som den sägs ha. Just nu skulle jag ge vad som helst för något som verkar snabbare är de stora vita pillren läkarvetenskapen skickade med mig.

DSC07236
Zucchini - förmodligen Yellow Scallop
När krafterna återvänder är det dags för en rejäl sernsommargödsling med gräsklipp för alla de zucchinis och butternutpumpor som står och växer så det knakar. Då blir det också till att identifiera "vem-som-är-vem" efter en viss ofrivillig rockad av planteringsskyltar i våras.

DSC07240
Zucchini  - förmodligen Grisette de Provence
I osäkerheten runt flytt eller inte under sommaren fick alla mina bön- och ärtsorter stå i rejäla lövkorgar med klätterstöd. Tack och lov föll det väl ut och nu börjar de alla spruta fram sina godsaker efter vacker blomning i allsköns färger.

DSC07254
Störpurpurbönan Cosse Violette och Störskärvaxbönan Goldfield 


7 kommentarer:

 1. Näää... stackars!!! Ja, ät vitlök! Massor! Det ser ut som sagt som att du har en hel del att sätta tänderna i när du blir lite piggare. Ljuvligt!
  Massa krya-på-dig-kramar!

  SvaraRadera
 2. Åh, så trist. Krya på dig jättemycket!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Upp på benen nu igen.
  Förstår dig så väl, att ligga däckad i sjukerier passar illa med ens personlighet.
  Kram - och krya på dig.

  SvaraRadera
 4. Krya på dig! Så trevligt med så mycket eget odlat.. Det blev inte så mycket av vårt lilla trädgårdsland av naturliga orsaker.. Ingen som hunnit vattna eller rensa. Några tomater kanske vi får.
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Usch för halsfluss hoppas du blir bättre snart, krya på dig! Vilken odlingsglädje, man blir lycklig av dina bilder och längtar ännu mer efter hus & trädgård. Men hushåller med balkongtomaterna, basilikan och lite sommarblommor som överlevde "semestertorkan" eftersom jag inte vattnat så mycket;)

  SvaraRadera
 6. Va tråkigt att du blev sjuk, krya på dig!

  Kolla min lösning på ditt "lilla problem", hoppas du förstår hur jag menar annars får du fråga igen!

  http://infingfunderar.blogspot.com/2011/08/hostigt-vid-strandkanten.html?showComment=1313592555627#c4439126020303319236

  SvaraRadera
 7. Krya på dig och vilken skördefest du har haft!

  SvaraRadera