23 april 2011

Glad påsk!

 DSC03803

…och rakt in i sockerkoman för både stor och liten. Påskharen tittade förbi lite prematurt redan på långfredagen och framåt eftermiddagen dyker farfar upp med den traditionsenliga leveransen av socker för ett helt kompani. Lilleman är i sitt esse!

Lite målning av ägg och traditionell påskmat ska vi allt klämma ner det med, men som om vi inte redan nog kommer att inta alldeles för mycket kalorier och sött så föll jag till föga för desserten som härliga Bara en kaka till… slog ett slag för häromdagen…

Key Lime Pie
3/4 pkt digestivekex
75 g smör
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
4 äggulor
0,75-1 dl pressad lime
Blanda kex, smör, kanel och vanilj i matberedare tills du har fått en grynig massa. Tryck ut den i en form med avtagbara kanter, och grädda i mitten av ugnen på 200C i ca 5 minuter. Låt svalna. Rör ihop äggulorna med den kondenserade mjölken och limesaften, och bred över digestivebottnen. Fyll pajskalet och grädda ca 15 min in 175 C. Ställ in pajen i kylen till servering, då den garneras med limeskivor.

3 kommentarer:

  1. Glad Påsk till dig också!

    HIhi... påskägg är kul!! Mina barn (13 och 16) har önskat att få leta efter sina ägg i dag.....

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt bud, du har just nu det högsta!

    SvaraRadera
  3. Vilken fin bild! Och jag slår vad om att pajen är supersmarrig. Kvoten nu nämnde på FB blundar jag för så länge ;)

    Hoppas du får en fin dag!
    //Linda

    SvaraRadera