20 november 2010

När det ska gå snabb

DSC01782

Lördag med mormor och morfar på besök och då är det full fart. Lilleman leker genom hela leksakskorgen med sina tålmodiga och högst tillmötesgående “lekkamrater”, vi hann med en underbart fin akvarellutställning hos duktiga Carina Sundemo och väl hemma skulle det förberedas för morgondagens aktivitet med våra Skogsknoppar.

Något snabbt och gott skulle svängas ihop till middagen och då hittar man alltid goda recept hos Remsans bistro. Lite egna små modifieringar och så vips hade vi en perfekt partner till det goda Pinot Gris-vinet som fanns kvar från gårdagens provning av vita.

Kycklingpasta med svamp, bacon och soltorkade tomater, 4 (1/2) pers.

färsk eller torkad tagliatelle för 4 
1 kg kycklingfilé, i mindre bitar
salt och svartpeppar
200-300 g färsk svamp, skivad 
1 pkt bacon, strimlat
4 vitlöksklyftor
100 g babyspenat
10-20 soltorkade tomater, strimlade
5 dl matlagningsgrädde
färsk basilika, strimlad

Stek kycklingen nästan klar i smör och krydda med salt och peppar. Stek sedan upp baconet, lägg till svamp och pressa i vitlök innan du blandar ner kycklingen, spenat och grädde. Låt puttra ett par minuter och servera blandat med tagliatelle.  Strö över lite färsk basilika och riv över parmesan.



1 kommentar:

  1. Godmorgon!
    Jo, jag hittade en ekologisk skinka! men jag var ju också ute i tid.. Det finns ett varuhus här som heter Stockmann (kanske du vet) för lite "finare" människor brukar jag skämta. Min mormor var t.ex. en "stockmannstant".. Hur som helst, hörde att de hade där och det fanns kvar! Inte hemskt många men iallafall! Har aldrig själv köpt en skinka förr, så blev nog lite förskräckt av priset men eftersom jag bestämt att jag vill ha en glad gris i år, så struntade jag i det!
    Trevlig söndag!

    SvaraRadera