15 juli 2010

Ur säsong, med sug

DSC01276

Mamman som ivrar för att äta och handla efter säsong hamnade den här gången alldeles snett. Två månader för tidigt för riktigt fin krabba och sisådär ett halvår fel för bästa och rikligaste räksäsongen, men ibland slår suget helt enkelt till.

Länge har lappen med det fullständigt hutlösa kilopriset för färska räkor – 340 kr!!! – hängt uppe hos den lokale fiskhandlaren. När det idag erbjöds ett kilo för under 200 kr (vilket under de bästa räkmånaderna på tidiga våren får anses som kriminellt…), så föll undertecknad till föga och fixade liten skaldjursafton på torsdagskvällen. Räkor, krabba, aioli och hembakta baguetter kryddade med fänkål satt finfint.

Huset hade hamnat helt snett i sina semesterförberedande insatser på vinfronten och i avsaknad på den obligatoriska Sauvignon Blancen fungerade det helt utmärkt med  Sydafrikanen Van Loveren Chardonnay 2009 (94141).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar