19 juli 2010

Snarare blekt än gräddvitt

DSC01283 

…ser det ut för lilla familjen på fläderfronten i år. Trots många varnande ord i bloggosfären om att flädersäsongen börjar lida mot sitt slut har mamman och hennes lille medhjälpare uppenbarligen förhalat fläderjakten alldeles för länge.

Vi som varit sysselsatta med att förädla jordgubbar och rabarber har helt enkelt inte insett faran i situationen och här står vi nu med resultatet av två timmars promenerandes fläderjakt på Onsalahalvön – 7 fjuttiga blomsterklasar! …och jag som “i alla år” gjort en jättesats på 80 klasar och sex citroner för att säkert få denna ädla dryck att räcka fram till nästa sommar. Buhu!

Hoppas någon vänlig själ som varit ute i tid kan tänka sig att byta en flaska mot vår utsökta jordgubbs- och rabarbersaft, eller körsbärssaften som puttrar på spisen just nu, eller höstens slånbärssaft, eller…

Lite plåster på såren fick i alla fall de besvikna fläderplockarna när vi hittade ett gäng vilt växande buskar med röda vinbär. Dessa rårör vi med ekologiskt strösocker och avnjuter till nästa fläskpannkaka.

DSC012851 kommentar:

  1. Jag trodde syrran och jag var sent ute när vi plockade, men det var tvärtom. Så hade jag stressat iväg och hade egentligen inte tid att göra saft, så mina åkte in i frysen för ett par dagar. Men sen blev det saft. Som dock blev lite mörkare i färgen.

    SvaraRadera