30 november 2009

Svinbra!


Ikväll är äääntligen hela lilla familjen vaccinerade mot "svinet" nu när Landstinget i Halland slutligen släppte till vaccin till oss "ungdomar" under 40. Så gott som halva dagen gick åt till denna lilla aktivitet som i effektiv tid egentligen skulle ha kunnat klaras av på två minuter blankt.

Lille kultingen följde först snällt med som moraliskt stöd till mamma suggan på tidiga eftermiddagen och efter "mission completed" ringdes pappa galten hem tidigt från jobbet för att bli fixad på denna enda dag då det hölls öppet till kl. 18.00. Resten av veckan erbjuds de fantastiskt smidiga stängningstiderna 14.00 respektive 16.00 för alla 18-40-åringar som ju mest dräller omkring runt ortens vårdcentral dagarna i ända.

Hursomhelst, glada och tacksamma att vi nu alla förhoppningsvis slipper i alla fall svininfluensa i vinter så firar vi kvällen till ära med familjens livräddningsplanka nummer ett - fläsk(svin!)pannkaka á la Jenny - mums! Gott, kaloririkt och framförallt 100% ekologiskt!

3 dl vetemjöl*
6 dl mjölk*
3 ägg*
2 msk smält smör*
1 paket klippt bacon* (Änglamarks utmärkt goda!)

Blanda mjöl, mjölk, ägg och smält smör. Häll i en stor smord långpanna och klipp över bacon. Grädda drygt 20 minuter i 200 C och servera med lingon eller rårörda röda vinbär.

*ekologiska ingredienser


2 kommentarer:

  1. Hihi, du är rolig du! Skönt att ni alla är klara, jag tänkte gå imorrn men nu har de visst inte tillräckligt med vaccin...suck!

    SvaraRadera
  2. Vill bara förtydliga att "bli fixad" innebar att bli vaccinerad. Ingenting annat.

    SvaraRadera