Den underbart goda örtiga parmesanlaxen som vi hade i påskas fick nu följa med ut på grillen och skalades ner till två och en halv storätare.
Örtig parmesanlax
500 g benfri laxsida
0,25 dl olivolja*
rivet skal och saft av citron*
rivet skal av 1 lime
1 dl finriven parmesanost*
0,5 dl finhackade färska örter eller ca halva mängden torkade
1 msk flytande honung*
lite salt
Blanda alla ingredienser till toppingen och bred över, grilla indirekt på dubbelvikt folie till 58 C. Därtill alldeles nyskördade färskpotatis från landet och en kall sås i all enkelhet: matyoghurt*, honung*, limesaft, salt och peppar.
Hos härliga Remsans Bistro hittade jag inspiration till de gröna tillbehören:
Grön och gul zucchini i örtolja
1 dl blandade färska örter
0,75 dl olivolja*
1 vitlöksklyfta*
½ citron, saften*
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul squash, skivad på längden
1 grön squash, skivad på längden
Mixa örter, olja, vitlök och citronsaft och smaka av med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera i örtoljan ca 30 minuter innan grillning. Grilla grönsaker, lägg upp på ett fat och strö över lite hackade örter.
Nästa gång har vi med skivad halloumi och gör den grillade zucchinin till en hel måltid.
…och fina maken och familjens grillmästare får finna sig i att synas (om än i skumt ljus) på bloggen idag…när jag lyckades radera bilden på firren i min kamera-städ-iver….
Tweet
Vad gott det låter! Nu ska det grillas ;-) härligt tillbehör nu när zucchinin är redo att skördas :-D
SvaraRadera