6 juli 2010

Grillmästarens bravader

DSC00990

Min utomordentlige grillmästare till make fortsätter att vara kreativ vid sin klotgrill och serverade senast upp underbara salsicciakorvar inlindade i bacon. Innanför “baconvästen” fanns ett extra salviablad och vid servering sprutade vi över en klyfta färsk lime. Gudagott med ursprung i favoritkokboken i denna ljuva sommartid – Paul grillar.

DSC00995

Vår “bästis” Paul står också för inspirationen till de ljuvligt goda tillbehören på nyskördade (tyvärr inte hemma hos oss ännu!) späda morötter. En annorlunda syrlig/salt kombination som var till och med ett snäpp godare än vi vågat hoppas på när det blev så många smaker inblandade i måltiden som skulle försöka komma överens med varandra. A match made in heaven!

Morötter med citron, mandel och koriander

20 späda morötter
1 msk korianderfrön
1,5 citron*, skal och saft
3 msk vitvinsvinäger*
olivolja*
3 msk mandel, skållad*
1 knippe koriander*, klippt

chili
Salt och peppar*

Koka morötterna i lättsaltat vatten tills de är nästan genomkokta, 2–3 minuter. Kyl i kallt vatten och dra av skalet med fingrarna. Rulla dem i lite olivolja och grilla tills de får en vacker färg.

Gör en dressing genom att mortla korianderfröna och blanda med med rivet skal och saft från citronerna, vinäger och ev lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Gör ett paket av aluminiumfolie och fyll med mandel och salt, lägg på grillgallret och skaka frekvent tills mandlarna är gyllenbruna. Lägg morötterna på ett fat, strö över mandeln och örterna och häll över dressingen.

*ekologiska ingredienser4 kommentarer:

 1. Ser jättegott ut, har fortfarande inte köpt Pauls grillbok, måste göra detta nu!

  SvaraRadera
 2. Morotsreceptet ska jag helt klart prova, det lät väldigt gott! Roligt att göra något annrolunda med de små oranga från landet, istället för att bara äta dem råa som vi brukar göra. (Och som förstås är väldigt gott det också)

  SvaraRadera
 3. Åh, grillning, det är något vi gör alldeles för lite i det svengelska huset. Men nu blev jag lite inspirerad... kanske till helgen... ;-D

  Och du, tant eller inte, pioner ÄR superläckra och jag skulle gärna vilja ha massor! Kanske är jag lite tant..., ety detta året är ju det första året en pelargon gjort entré hos mig också... suck, nu går det utför! ;-)

  Sommarhälsningar, Helena, The Swenglish Home

  SvaraRadera
 4. Mmm, nu blev jag hungrig.

  SvaraRadera