7 juli 2010

Två små herrar

DSC00916

Härom helgen var det dags för de små kusinerna att spendera en helg tillsammans hos mormor och morfar för första gången på ett ganska bra tag. Förra gången vi försökte var det inte en given succé när lillkusinen skrämde livet ur lite-större-kusinen med sina urgrundsvrål vid trötthet och hunger och Max inte för sitt liv kunde förstå varför "hans" mormor inte gav honom den odelade uppmärksamhet han får när mormor och morfar besöker oss på hemmaplan.

DSC00918
Nu har de små herrarna växt till sig till 18 respektive 7 månader och tack och lov förlöpte denna senaste lilla kusinträff över alla förväntningar. Lillkussen var mestadels road av lite-större-kussen som sprang sina rundor och till vår stora fascination växte det under helgen fram ett helt nytt självförtroende hos vår lille kille. Man riktigt såg hur det tickade till att det faktiskt finns de som är yngre och mindre än en själv och då kan man rent av kosta på sig att både apa sig som underhållning för den lille och låna ut en och annan pryl till en nyfiken lillplutt.

DSC00922
Med en rabiat ekomamma hemma blir det inte så många plastleksaker för vår lille herre, så naturligtvis blev det stor succé när morfar nu försett "sina små grabbar" med en tutande/spelande/brötande plastmackapär med både ratt, tuta och plast-Nalle-Puh:ar i mängd. Lite skeptisk var man såklart till att låta lillkusinen provsitta vrålåket, men snart kläcktes idén om att man kunde knuffa runt sin lille kompanjon på fordonet under stoj och skratt och med en och annan stödjande hand för den lille.

Men, herregud Albin - var har du gjort av ratten??

DSC00924

...och sedan badade vi, om och om och om igen....

DSC00928

DSC00935

...innan det var dags att hjälpa mormor att vattna - allt för en extra droppe vatten att plaska med!

DSC00951Inga kommentarer:

Skicka en kommentar