5 juli 2010

10-saker-utmaningen, del 46

rensa46

En högst ospännande rensning denna vecka med allt från blingbling till hypergamla kryddor, irriterande bladläckande tekulor och mormors punchskålar.

Den praktiska manuella "skiv/riv-maskinen" har tjänat väl, men nu ersatts av min nya lilla gröna älskling från Kitchen Aid. Nu för tiden komplett med "stora paketet" - här ska skivas, rivas, malas köttfärs och passeras äppelmos så det står glada till.

Alltsammans åker ner i loppislådan (som snart bara måste få komma till en loppis innan den sprängs), utom glasburken som blev en fin present till bredden fylld med syltkakor och en fin etikett därtill.5 kommentarer:

 1. Jag hoppas du inte skickar med de bladläckande tekulorna eller de gamla kryddorna till loppisen ;-)

  Härligt att bli av med allt som samlar damm i skåp och lådor. Ha en bra dag /kram :)

  SvaraRadera
 2. Nej, tekulorna har plågat mänskligheten för länge redan och åkte ner i soporna (borde kanske gått som metallåtervinning vid närmare eftertanke)!? Blev så avis på din fina dill, så jag fuskade till det med en grönsaksbox på plantskolan idag. Måtte den ta sig bättre än det ensamma eländet till vippa som var det enda en hel påse frön resulterade i. Klassiskt nybörjarmisstag....!?

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat!

  Just nu samlar jag "tyvärr" på mig lite grejer igen, men bara användbara. En vän flyttar utomlands, så jag passar på att ta hennes fina glasburk och lite annat smått och gott som jag ser fram emot att ha i mitt nya hem (som jag förhoppningsvis snart flyttar till).

  SvaraRadera
 4. Tänk att du håller i än med utrensningen. Det är imponerande. Men snart måste det ju vara slut, eller??
  Du gillar ju pioner. Kolla min och hämta en award för "livsvisdom" på samma gång.

  SvaraRadera
 5. Mojebarn: Konstigt (eller skrämmande?) nog har det inte varit några problem att hitta prylar för utrensningen än så länge. Tror nog jag ska fixa de återstående 6 veckorna utan att problem. Jag tar genast en tur in och kollar dina pioner!

  Esbe: I likhet med dig hade jag också ett litet "återfall i påsamlandet" häromdagen när jag hittade "en dröm" på rea. Bikt kommer på bloggen framöver för min egen eftertanke.

  SvaraRadera