27 juni 2010

Söndagsläsning: Paul grillar

paul grillar 

Stackars maken har under de sju första åren av vår bekantskap utan undantag blivit helt bortglömd på sin namnsdag den 14 juni. Denne man som kommer från en familj där man inte lägger någon större vikt vid vuxenfödelsedagar  - på sin höjd “slår en signal” … om man kommer ihåg, blir dock utan undantag förnärmad varje gång hans namnsdag faller i glömska.

Maken påstår att detta är följderna av att integreras i mammans familj där man gärna skickar ett vykort för att gratulera till minsta tilldragelse, bär med sig presenter så fort man ska hälsa på varandra och (som den omtalade maken säger…) skickar ett tackkort för att tacka för tackkortet.

Detta åttonde år av vår bekantskap slog jag på stort och både kom ihåg namnsdagen och uppvaktade med genomtänkt gåva. Till den entusiastiske utekocken hade mamman och lilleman införskaffat Paul Svenssons nya fina kokbok Paul grillar och här blev det succé.

Boken med en massa fina bilder innehåller förutom många mumsiga recept också smarta små tips. I grillskolan finns allt man behöver veta om olika grillar, redskap, tändningstekniker och bränslen. Den inledande delen innehåller alla de där goda grönsakstillbehören som vi inte själva haft fantasi att tänka ut. Därefter kommer kött, fisk och skaldjur och på slutet en massa goda marinader, kryddblandningar, röror och såser. Finurligt nog finns det recept för både efterrätter och bröd att tillaga på grillen, så nu behöver vi inte starta inneugnen på hela sommarsäsongen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar