25 juli 2010

Ett gäng tveksamheter

…återstår bland odlingarna. Inga uppenbara misslyckanden, men lite trögt går det allt. Paprikan California Wonder och chilipepparn Lombardo växer knappast så det knakar. Naturligtvis förodlade inomhus har de varit med i en evighet, men har ingalunda nått varken sina utlovade 40 cm eller någon blomning med följande frukt. Jag gissar att jag har snålat med utrymmet, så nu har två plantor av varje fått flytta upp i större kärl. Tycker mig se små blomanlag, så jag håller tummarna.

DSC01054 DSC01064 DSC01066
DSC01261

Jordgubbarna fick en egen pallkrage och där står 12 Sengana plantor som ska vara remonterande med bär under hela säsongen. En handfull gubbar har vi skördat och plantorna är fina, men lite mer blommor och bär hade jag hoppats på redan i år. Någon som har tips hur man ger dem lite fart? Inbillar mig att det inte ska gödslas i alla fall.
      DSC01196
DSC01197

4 kommentarer:

 1. Min paprikaodling går också sådär lite tveksamt bra. Visst är plantorna ganska stora, och visst blommar de lite, men antalet frukter är lågt, och de som finns växer inget vidare. =/

  Jordgubbarna ska du inte gödsla nu, utan till hösten. Vet inte om du kan få mer gubbar i år på ngt sätt, mina gubbar verkar så gott som färdiga för i år i alla fall...

  SvaraRadera
 2. Vilken fin blogg du har!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. hej igen Mimmi! Roligt att du var in på min hemsida. Jag har priser på allt utlagt, om du t.ex går på Lunas Värld, där fuigurerna är, så står mått och pris under respektive bild. Klicka bara på den så kommer det upp. Samma med tavlorna. Mössorna står priset också på.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Varken chilipeppar eller paprika är speciellt lätta att odla utomhus, växthus krävs här tror jag.

  SvaraRadera