Brunkans danska, 2 formbröd
Blötlägg:
400 g vatten
50 g rågsurdeg
175 g krossad råg*
60 g grovt rågmjöl*
125 g solroskärnor*
75 g linfrö*
20 g havssalt
Steg 2:
blötläggning
200 g vatten
50 g jäst
300 g vetemjöl*
250 g rågsikt*
150 g mörk sirap
Blanda blötläggningen och låt stå 5-6 timmar. Blanda i alla de övriga ingredienserna och kör 10 minuter i maskin. Låt vila 30 min.
Dela i två delar och lägg i varsin smord brödform, låt jäsa 1,5-2 hr. Värm ugnen till 250 C och sänk värmen till 175 c när du sätter in bröden och kastar in ett par isbitar. Släpp ut ånga efter 30 min. Grädda ca 1 hr till 98 C. Låt svalna på galler och plasta in.
*ekologiska ingredienser
Tweet
Mm, det låter supergott. Tror jag tar och skriver ut det här inlägget direkt. Tack för alla dina gulliga kommentarer hos mig:)
SvaraRaderaHa det gott,
Charlotta
Ja men visst är det brödet supergott!!
SvaraRaderaMin son älskade det också.