9 april 2010

Fredagsfika

DSC00588

Äntligen kom en anledning så god som någon att prova de finfina cupcakesen som Leila bakade häromdagen. Det var nämligen mammans tur att stå för fredagsfikan på jobbet och efter moget övervägande om huruvida kollegorna skulle bjudas på en sund frukost på surdegsbröd och groddar eller på en kaloribomb utan dess like, så föll valet på det senare. Sött var bara förnamnet, men Nutella är ju alltid Nutella och med en rejäl kopp kaffe slank även dessa ner på fredagsmorgonen.

Hasselnötscupcakes, 12 stora eller 18 små

2 ägg*
2 dl strösocker*
100 g hasselnötter
1.5 dl vetemjöl*
1 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk*

Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker*
4 msk kakao*
1 tsk vaniljpulver*
150 g philadelphiaost*
1 msk kaffe*

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal i kvarn. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Rör i mjölken. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.

Frosting (jag tycker det skulle räcka med hälften)
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Rör ner kaffet. Bred frostingen över cupcakesen. “Pynta” med strössel.

*ekologiska ingredienser



2 kommentarer:

  1. Hej du goa!
    Det där såg riktigt smarrigt ut! Mums! Jag får vänta till imorgon, för när det är kalas får man trycka i sig utan ursäkt...Eller?! ;)

    Vi har väntat på denna dag länge, tänk att den äntligen kom. Efter att ha skrivit på pappren känns det lite overkligt. Men verkligeheten lär nog komma ifatt oss rakt när allt ska packas. För det kan jag lova att det är en hel del. Himmel och pannkaka!

    Trevlig helg!
    kram emelie

    SvaraRadera
  2. Åh, ser mumsigt ut :) Leilas recept är ju alltid underbara!
    kram

    SvaraRadera