9 april 2010

Nu är TV-säsongen igång

… på riktigt för mamman som utöver bakandes Leila njuter av diverse inspirerande trädgårdsprogram. I tisdags pysslade Tina Ahlin i Tinas trädgård ihop en mysig liten Medelhavsinspirerad hörna och fick mamman att längta saligt efter något varmare väder då man kan göra i ordning årets lilla kryddruta. Tipsen om den mildare ananassalvian tar vi till oss för att kombinera med timjan, oregano, rosmarin, koriander och allt annat som får följa med hem från KRAV-odlingen vid Mariebergs Gårdsbutik intill Tjolöholmsslott.

Med Tina sponsrad upp till öronen kan det nog tänkas att Garden Girl lyckats sälja in ett par (fullständigt onödiga, överprisade, men sååå åtråvärda…av någon anledning) midjebyxor Toile till den just på den här punkten för tillfället mycket svaga och trädgårdspysslarsugna mamman.

toile

Snart är det dags att också klistras framför dumburken en stund precis innan helgen när Trädgårdsfredag kommer tillbaka den 30 april. Pernilla Månsson Colt och underbare kocken Tareq Taylor myser och pysslar nu i sällskap av trädgårdsmästaren från Slottsträdgården i Malmö, John Taylor.

Utgångspunkten är livet omkring kolonilotten för tips om odling, hur man kan bygga upp sin trädgård och hur man tar hand om sina växter. Tareq planerar sin egen köksträdgård från grunden och lagar sedan utifrån det som säsongen erbjuder. Ljuv musik för mammans öron och en liten glädjedans dansas för att 8 ljuvliga program sänds i vår och efter sommaren kommer ytterligare 12 program.

TRÄDGÅRDSFREDAG

Nu får ni håll hårt i fjärrkontrollen grabbar!5 kommentarer:

 1. Sportgrabbarna09 april, 2010

  Äsch, vi bara ändrar så att tv'n inte startar på rätt kanal så kan trädgårdsmamman sitta o titta på "blue screen".

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad kul att du hittade min blogg - då hittade jag ju dig!
  Här fanns ju massa kul - stannar kvar o kikar runt lite...
  Ha en riktigt fin helg!
  Marie

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att Trädgårdsfredag börjar igen, tycker dom är störtsköna!

  SvaraRadera
 4. Ja nu har jag vitt på trädgårdsmässan och känt och klämt på byxorna. De är sååå underbara, helt ljuvliga och kanske något fel... Jag bestämde mig för att inte köpa dem trots att jag trånade efter dem... köpte ett par blå kläder arbetsbyxor i stället som inte alls är så fina. MEn hållbara, ser inte förjävliga ut efter lite arbete i trädgården. ;-)

  SvaraRadera
 5. Kul att trädgårdsfredag kommer tillbaka. Mycket bra koncept med odling och mat!
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera