14 februari 2010

Råger flyttar in

DSC09934

Familjens surdeg Sune har nu fått prominent sällskap av sin kusin rågsurdegsgrunden Råger. Närmare veckan tog det att få Råger i bakbart skick enligt Pain de Martins digra instruktioner här, men nu är han härligt bubblig och chokladmousselik i konsistensen och slinker snart med i ett bak eller två.



4 kommentarer:

  1. Va roligt!! Jag ska försöka igen med rågsurdeg, det går inge vidare för mig nämligen :-) Men någon gång skall jag lyckas.

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde ett jättegott och lyckat surdegsbröd idag, receptet är ifrån Pain de Martin, receptet kommer snart på min blogg!

    SvaraRadera
  3. Kul att du är pga med en rågis! Själv startade jag en vetesur ikväll men jag provar att starta den mha min rågsur för den bakterifloran den har är helt grym. Lycka till med ditt bak!

    SvaraRadera
  4. Det ser spännande ut med surdegen, jag har tänkt prova nån gång men ännu har det inte blivit av.
    Kul att du vill tävla hos mig.

    SvaraRadera