14 februari 2010

Kärlek på menyn

Fina bloggen Söta saker kör vidare på sin trevliga utmaning med månadens sötsak och lämpligt nog ägnas februari åt “kärlek”. Trots det utmärkta tillfället med Alla Hjärtans dag är det lite knivigt att få till ett bidrag just denna månad då det tillämpas sockerstopp enligt 11-månaders-utmaningen.

Lite diskret smyger mamman helt sonika in den sötaste delen av vår “alla hjärtans dag meny” som av “mystekniska” skäl lagades och inmundigades redan igår lördag i sällskap av ett underbart vin (en liten “kärleksgåva" från maken som tillägnas ett eget inlägg längre fram – vinet alltså!).

DSC09976

För att sticka ut (och framförallt för att lyckas få in en “sockerfri” sötsak på kärlekstemat...) börjar vi bakifrån med den härligt friska desserten i klassisk fruktsalladstappning med ett stänk Carlshamns flaggpunsch – därtill lösvispad grädde med vanilj. Smaskens och helt lagom efter den maffiga huvudrätten.

Då smaskade vi nämligen på en helstekt finfin ekologisk rostasfilé glasserad med mangochutney och ingefära i sällskap av en smakrik sås med asiatiska inslag och tacksamma potatisklyftor.

DSC09997

Det var bra sting i denna anrättning som bet till ordentligt efter en smygstart på löjromstoast med de givna tillbehören creme fraiche och finhackad rödlök. Alltid lika gott!

DSC09995

Söta maken tyckte att frugan förtjänade en liten godsak och påstod att den kunde få passera utan att någon fick veta. Men nej, nej – har man “outat” sockerstopp, så har man! Titta – alla kvar i asken!

DSC099993 kommentarer:

 1. Hej du goa!
  Vad strong du är med dina uppsatta månadsmål. Och stå emot när du får ett hjärtamed choklad av älsklingen... Själv kör jag diet så ingen choklad här heller...

  Hur känns det at börja jobba igen så småningom efter att ha varit mammaledig? Skönt eller har du kommit in i den sköna lunken...*ler*

  Ha det gott!
  kram Emelie

  SvaraRadera
 2. Frukt är ju så naturligt sött och GOTT. Ett bra val! Vad duktig du är som stod över chokladen. Det är rätt skönt när man skippat sockret för suget försvinner. Jag kan baka och ha godsaker hemma utan att äta själv numera.

  SvaraRadera
 3. jag fick samma, slukade dock alla :-D

  SvaraRadera