23 februari 2010

Jag ville ju så gärna

...kunna bli en av de där sunda människorna som groddar och njuter av alla nyttigheter de små liven tillför min kropp. Men, nej………

Kanske minns ni att mamman slog på stort nyligen och drog igång stora groddningsprojektet med Erling Ärtskott och Märta Mungböna här. De små liven blötlades, sköljdes, sprayades med blomspruta och curlades mest hela dagarna. Märta tog snabbt fart och det tog inte lång tid innan hennes små groddar formligen försökte spränga sig ur den nylontyllsbeklädda glasburken de huserade i.

erling

Erling var det värre med och detta trots (eller just därför) att mamman hade gått på alla möjliga kommersiella tricks och köpt både frön och groddtråg från Lord Nelsons Primo Vitamino sortiment. De små ärtorna låg där i sitt dyra tråg, men såg mest torra och eländiga ut trots ivrigt sprayande både natt och dag. 12 dagar fick de på sig, men sedan åkte de ut med buller och bång. Nu görs ett nytt (och eventuellt sista!) försök och för säkerhets skull racas Lord Nelsons dyra specialärtor mot Änglamarks vanliga simpla gula ärtsoppeärtor. Fortsättning följer!

…och hur gick det med mammans nyfunna bekantskap Märta undrar ni då? Jo, ambitionen var god och viljan var det inget fel på. Maken är som bekant något skeptisk till den här sortens projekt, så för att vara på den säkra sidan skulle mungbönsgroddarna provas till lunch en solig vardag. Ett recept som lät delikat hade hittats hos Smaksafari i form av Sallad med groddar och sojamarinerade sobanudlar. Ingredienserna var många av mammans favoritsmaker och rätten såg visst delikat ut:

DSC09807

….men nej, smaken av mungbönsgroddar är inget för mamman. De smakar…..typ…”groddar en masse”…för mycket! Vad säger ni vana groddare – är mungbönsgroddar extremt i smaken, eller ska mamman helt enkelt lägga ner sitt groddprojekt?8 kommentarer:

 1. Mungbönsgroddar är mkt starkare. Tycker man inte om groddsmaken ska man nog hålla sig till alfalfa. Det är mina favoriter iaf.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar mungbönsgroddar skarpt! Jag gillar den nötiga smaken och att det smakar mycket. Men man är ju olika....

  SvaraRadera
 3. Att grodda har jag aldrig provat på ... om inte smörgåskrassa räknas? Jasså, inte ;-P Hursomhelst måste jag prova det. Utmaningar är ju kul.

  SvaraRadera
 4. Att grodda har jag aldrig provat på ... om inte smörgåskrassa räknas? Jasså, inte ;-P Hursomhelst måste jag prova det. Utmaningar är ju kul.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om beautyflash!!! har varit inne och kikat och det är ju jättebra priser. Vad ligger frakten på? Har nyss upptäckte Dermalogica och har än så länge bara provat ett "Skin Kit Normal Dry" Har du tips på några andra bra produkter?

  På tal om kit så har vi fått ett groddkit av svärmor som vi glömt att testa, ska kolla in det nu!

  SvaraRadera
 6. Vi groddar också mungbönor och vanliga torra gröna ärtor.
  Nedvända i en sallad med annat smått och gott i är de delikata även om det är mycket mer smak på just mungbönor än andra groddar.
  Testa alfa-alfa, de är mildare.

  SvaraRadera
 7. Håller med. Mungbönsgroddar är för jobbiga i smaken.
  Det är dörför jag håller mig till mina gamla vanliga alfalfa. Milt och gott :)

  SvaraRadera
 8. Mungbönor är det ingen i familjen som gillar. Vi kör jämt med alfalfa. Två funderingar. Jag är med i dina utmaningar, men att äta för 400 kronor/månad går det att reglera efter hur många som ingår i familjen? Vi är 5 personer och äter i dag för ca 3000 kr/månad. Jag kan säkert sänka det till 2500 eller kanske till och med 2000 men inte 1600!! Vart köpte du dina groddburkar? Vad kostade dom? Jag använder en glasburk med disktrasa över halsen idag men vill grodda mer och fler sorter. Hittade en groddmaskin som kostade över 3000 kronor. Gulp! Ha det Susanne

  SvaraRadera