Med mormor och morfar på plats som barnvakter (med föräldrar som aldrig kom iväg...) i lördags gällde det att ha ett middagsalternativ hemma som snabbt kunde värmas och inmundigas mellan allt bus. Mamman kom till slutsatsen att en enkel paj med grönsallad uppfyllde kriterierna och skulle förhoppningsvis gå hem hos både äldre och yngre superbusare. Följdaktligen förbereddes en träffsäker medelhavsinspirerad version som min matlagningsduktiga kompis Sofia introducerat, därav namnet…
Sofias medelhavspaj
Pajskal:
1dl havregryn*
2 dl vetemjöl*
125 g smör*
2 msk kallt vatten
Kör i matberedare, tryck ut i pajform och förgrädda 10 min i 200 C.
Fyllning:
200-250g spenat* – färsk eller frusen
1 liten purjolök i tunna skivor
8 marinerade soltorkade tomater, hackade
100 g feta* i kuber
1 knivsudd muskot
1 tsk mejram
4 ägg*
3 dl mjölk*
salt och peppar*
1 dl riven ost
Fräs spenaten (tinad) och purjolök tills vätskan avdunstat, blanda i tomaterna, lägg i det förgräddade pajskalet. Lägg på fetakuberna. Gör en äggstanning av övriga ingredienserna och häll över. Strö osten överst och grädda ca 40 min i 200C.
Avnjut med en fräsch sallad eller vid den här tiden på året grovrivna rotfrukter med en god vinägrette.
*ekologiska ingredienser
Tweet
Tack! Kul att du hittade till oss. Vårat troll är frisk nu och är tillbaka på dagis. Din lilla kille är också välsigt söt. Fin blogg du har! Hälsningar Semira
SvaraRaderaDen ser mycket god ut, med sådana ingredienser kan det ju aldrig bli fel ;-)
SvaraRaderaMmmm va gott det ser ut!
SvaraRaderaTack för din gulliga kommentar, den värmde.
Kram.