24 februari 2010

Bränsle för bus

Med mormor och morfar på plats som barnvakter (med föräldrar som aldrig kom iväg...) i lördags gällde det att ha ett middagsalternativ hemma som snabbt kunde värmas och inmundigas mellan allt bus. Mamman kom till slutsatsen att en enkel paj med grönsallad uppfyllde kriterierna och skulle förhoppningsvis gå hem hos både äldre och yngre superbusare. Följdaktligen förbereddes en träffsäker medelhavsinspirerad version som min matlagningsduktiga kompis Sofia introducerat, därav namnet…

Sofias medelhavspaj

Pajskal:

1dl havregryn*

2 dl vetemjöl*

125 g smör*

2 msk kallt vatten

Kör i matberedare, tryck ut i pajform och förgrädda 10 min i 200 C.

Fyllning:

200-250g spenat* – färsk eller frusen

1 liten purjolök i tunna skivor

8 marinerade soltorkade tomater, hackade

100 g feta* i kuber

1 knivsudd muskot

1 tsk mejram

4 ägg*

3 dl mjölk*

salt och peppar*

1 dl riven ost

DSC00060

Fräs spenaten (tinad) och purjolök tills vätskan avdunstat, blanda i tomaterna, lägg i det förgräddade pajskalet. Lägg på fetakuberna. Gör en äggstanning av övriga ingredienserna och häll över. Strö osten överst och grädda ca 40 min i 200C.

Avnjut med en fräsch sallad eller vid den här tiden på året grovrivna rotfrukter med en god vinägrette.

DSC00068

*ekologiska ingredienser



3 kommentarer:

  1. Tack! Kul att du hittade till oss. Vårat troll är frisk nu och är tillbaka på dagis. Din lilla kille är också välsigt söt. Fin blogg du har! Hälsningar Semira

    SvaraRadera
  2. Den ser mycket god ut, med sådana ingredienser kan det ju aldrig bli fel ;-)

    SvaraRadera
  3. Mmmm va gott det ser ut!

    Tack för din gulliga kommentar, den värmde.

    Kram.

    SvaraRadera