1 februari 2010

En trogen lärljunge

Det är inte mycket en 34-årig svärdotter kan lära sin gamle kloke svärfar, men se på ett område har hon nog lyckats inspirera….

Gullige svärfar dök vid gårdagens besök upp med ett härligt nybakat bröd till familjen. Svärfar är en pragmatisk man som håller sig till praktiska lösningar och i det begreppet innefattas färdiga brödmixer för hemmabaket. Men, se den gamle räven har visst tagit intryck… och den medhavda godbiten var ett EKOLOGISKT Pumpabröd från Finax. Alldeles utmärkt i smaken och både mor, far och liten parvel mumsade idag frukostmackor på pumpabröd med god aptit. Tack svärfar!

bröd

En nyfiken titt på Finax hemsida ger vid handen att det även finns ett Ekologiskt Trekornsbröd på liten påse. Vid hemfärd fick käre svärfar i utbyte en bit surdegs Levain med jäst á la Pain de Martin och mamman harvar under veckan vidare med gamle Sune surdeg. Inspirerad av Jag och vilden måste vi prova Valnötsbröd på rågsurdeg, innan mat för 4 i huset får inspirera till Levain på vildjäst. I’m on a roll……Inga kommentarer:

Skicka en kommentar