13 december 2009

Så kallade i-landsproblem?


Dagens Nyheter skriker ut en ren krigsrubrik: "Frossa i godis nu – dyrare nästa år - höjda priser på kakao och socker gör godiset dyrare. Men julmyset är fredat – handlarna väntar med sina prishöjningar till efter helgerna. Då väntas även kaffe och te kosta mer."

Hjäääälp, vad ska vi göra i januari då? Tja, kanske precis som vanligt gå på stenhård godisfridiet, söka upp Friskis & Svettis och kämpa mot alla onödiga extrakilo som klistrat sig runt midjan och rumpan efter all Monika Ahlbergs "Underbara wienernougat", Ernst Kirchsteigers Knäckbräck i mikron, morfars farfars ljuvliga pepparkakor, saffransbullar med mandelmassaoch det vansinniga överflödet av ekologiska (men likväl..) kaloristinna godsaker på julbordet.


3 kommentarer:

 1. Jag gratulerar till den 4700-de läsaren( inloggaren ) det blev jag!
  Borde vara värt en gratis promenad i valfri skog. Var snäll mot maken när det gäller hans garderob. Tänk på att vi män älskar våra plagg som mest strax innan dom ojälpligt får skatta åt förgängelsen. Hälsa Max från mig, Wilson och traktorn hälsar också.

  SvaraRadera
 2. Allt utom kaffe är lugnt att priset höjs på!
  Kaffe är ett livselexir för en mångmamma!

  SvaraRadera
 3. Käre svärfar, tack för gratulationerna och jag kunde inte kommit på en bättre "vinst" själv för den 4700:de besökaren. Ut i skogen med dig och njut! Det borde du förresten göra varje dag. Hade vi bott så vackert som du gör hade det inte funnits tid till ett endaste litet blogginlägg för då hade jag och Max lufsat runt i trollskogen dagarna i ända (och förmodligen under nätterna med med tanke på din svärdotters avsaknad av lokalsinne!).

  SvaraRadera