En dag räckte tiden bara till till det allra snabbaste, enklaste och förresten godaste brödet i receptsamlingen - filmjölkslimpa! Superduperenkelt när man blandar alla ingredienserna, häller upp i två smorda brödformar och gräddar 60 min i 200C, skruvar ner värmen till 175C och kör 30 min till. Klart!
1L filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
1-2 dl sirap efter smak (brödet är sött i sig själv av russinen)
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela nötter
På helgen när pappan var hemma och lekte med sin lille son helhjärtat blev det så äntligen tid att prova den fina jäskorgen som mamman lyckligt packade upp ur födelsepresenten från sina föräldrar. Ett Pain Polka fick det bli och resultatet blev alldeles utomordentligt estetiskt! Tack från bagardottern i Halland!
Tweet
Tack Mimmi för recepten!
SvaraRaderaMan kan aldrig få för många av dem !!
Försöker ( jobbar på ) att bli så duktig som du 10 saker ut!
Skall nog skriva om det i min blogg en vacker dag!
Kram från Sassa
Mums, så gott! En jäskorg skulle man nog införskaffa!
SvaraRadera