28 september 2009

10-saker-utmaningen, del 6

Ny vecka och nya prylar på väg till ett hem som uppskattar dem bättre och förhoppningsvis använder dem mer än vad lilla familjen har gjort på senare tid. Idag skickar vi iväg: • en tröja som känns passé efter många år i garderoben (klädinsamling)

 • en tekanna, då det nu finns en nyare, färggladare och roligare på plats (loppis)

 • ännu en av Tinas kokböcker som aldrig kommit till användning - lite för rejäla recept för familjens matlagning med gåsfett och andra för skumma ingredienser t.o.m för en skåning (loppis)

 • en yoga-DVD som inte var hälften så inspirerande som yoga i grupp. Lite för mycket av övningen som maken kallar "solstolen" - vi utövare säger "solhälsningen"! (loppis)

 • en David Gray CD som mamman tröttnat på (loppis)

 • en "fådd" inredningsbok (loppis)

 • en färdigläst Liza Marklund pocket (loppis)

 • ett par lite för rosa skor som dessutom var obekväma (Tradera)

 • ett gammalt halsband (loppis)

 • en garderobsupphängningsanordning som inte får plats i nya huset (loppis)

Så långt var det 60 prylar mindre i hushållet och tro mig när jag säger att det är definitivt långt ifrån allt som bara stod och samlade damm på hyllorna. Målet är ju totalt 15 veckor av 10-saker-avyttrade-i-veckan, men som det ser ut nu ger jag mig själv utmaningen att avsluta med en grand finale på 10 gånger 10 prylar sista veckan i november. Vid det laget har jag alltså avyttrat 250 prylar och haft köpstopp i 4 månader - precis vad det här hushållet verkar behöva! Prova själva vet jag - det är en härlig känsla att röja ut sitt "clutter".

Efter lite diskussioner har maken och jag nu bestämt oss för att de pengar som vi drar in på att sälja av våra färdiganvända prylar ska bli grundplåten till vår "stugfond". Svärmor/farmor som bor ute på underbara landet i Västergötland har vänligt erbjudit en liten bit av sin tomt och vårt mål är att långsiktigt spara ihop till en fin friggebod att sätta i denna härliga miljö. Det känns som en dröm att Max skulle kunna knata runt där emellanåt och på så sätt kunna tillbringa mer tid med farmor, farfar och övriga släkten som bor i dessa trakter. Se upp - snart invaderar lilla familjen och slår ner sina bopålar! Men förstås, det kommer nog att ta en stund att fylla "stugfonden" till den nivå som krävs...2 kommentarer:

 1. Känns befriande & skönt att rensa ut gamla saker!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det underbart att rensa!
  Jag ägnade helgen åt att rensa ur barnens garderober. Nu har 7 stora kassar åkt iväg till vänners och kusiners barn. Alla är glada. Vi - för att vi fick plats i garderoberna - och kompisarna för att dom fick kläder till barnen. Win win.

  tjingeling
  Loa

  SvaraRadera