10 januari 2012

Klåda i gröna fingrar


Nej, nu kliar det verkligen i de gröna fingrarna här hos tant. I år har jag väl möjligtvis de sämsta förutsättningarna hittills för en framgångsrik odlingssäsong, med tanke på att planen är att både bygga/flytta mitt därunder, samt berika familjen med en ny liten krabat som gissningsvis kommer att pocka på en aningens uppmärksamhet under maj och framöver.

Men är man en inbiten odlingsnörd så är man, och då ska det mer till än dessa omständigheter för att stoppa mig från att stå på näsan i diverse odlingstråg, drömma om möjligheterna till en mobil odling som kan tänka sig att flytta med familjen och fundera på hur man drillar make och son i plantcurling under en eventuell BB-frånvaro mitt i den mest kritiska förodlingsperioden.

Ett växthus står redo att monteras så fort schaktmaskinerna gjort sitt, så ett gäng tomat- och chiliplantor är ett måste. Med lite tur kan jag få annektera min tilltänkta yta för grönsakslandet så fort grunden är gjuten, så jag kan inte motstå frestelsen att än en gång göra ett tappert försök med kronärtskockorna som jag en dag ska tämja till att bli mina vänner. Dessa, tillsammans med chili och ett auberginexperiment ska i pluggboxarna redan ikväll.

Blomtant har jag ju också gått och blivit på gamla dar, så med de ca 60 perenner som är på vinterkollo hos svärfar,  kan jag inte motstå frestelsen att få börja drömma om hur de så småningom ska placeras i den nya trädgården och naturligtvis öka på beståndet med en och annan frösådd.

Med tanke på att det förmodligen över lag inte kommer att vara en vidare fager syn att bo på/vid en byggarbetsplats, så måste jag ju helgardera med en massa sommarblommor som denna första sommar ska få pryda tomten under ytters lösa tyglar. Inget de får vänja sig vid då jag har högtflygande planer för design och planering på sikt, men en galen färgdjungel är i alla fall mycket behagligare än en rörig leråker med byggspill.

Inte blir planterings- och trädgårdssuget mindre av att varenda odlings- och trädgårdsblogg jag läser nu börjar fresta med diverse frösådder och underbara planer inför vår och sommar. När jag läste hos Lisas trädgårdsblogg tänkte jag leende en tanke om att "oj, vissa är "värre" än jag", men innan jag kommit till slutet av inlägget hade jag själv varit inne hos Lisas rekommenderade Blomster-tips och beställt löjligt många fröpåsar med både underbara sommarblommor och perenner. Odlingstokar är vi allihopa - så ta en titt på denna härliga sida Blomster-frö till salu för oss som har ett visst fröberoende så här års - oavsett om vi har en plätt jord att odla på eller inte. Det löser sig!

Bilden är lånad här

2 kommentarer:

  1. Låter som en spännande plan att sätta i verket tycker jag ;) kan ju dock falla på make och liten kotte... men man vet aldrig!

    Klart du ska odla något lite i alla fall och få utlopp för det gröna som kliar i fingrarna.

    stor kram och trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Jaaaaa....mina fingrar kliar också! Jag vill så så så. Blir inte bättre av att vädret känns så vårigt. Det KÄNNS som att det är dags att så!

    SvaraRadera