25 oktober 2011

Mer tid, tack!


När tiden inte räcker till är det ofta den kreativa och egentligen allra roligaste sidan som får offras - tyvärr! Därmed har både bloggen och fotograferandet i det senaste gått på sparlåga och just nu längtar jag bara efter tid, bra ljus och den medföljande inspirationen att förlora sig i skrivande och fotande.

För en allmän statusuppdatering jobbas det alldeles för mycket för min smak, sonen börjar närma sig tre och kommer varenda dag med den ena underfundigare funderingen än den andra. Med tanke på hur hans ordförråd och lust att snicksnacka ser ut nu, vågar jag knappast fundera på hur det blir om ett år eller två. Senaste påfundet är att dra långa obegripliga haranger och lägga till: "mamma, så heter det på engelska!".

Maken och jag går annars som äggsjuka hönor och väntar på ett bygglov för på allvar kunna sparka igång och förverkliga drömmen om ett liv på landet. Förhoppningsvis värper kommunen fram detsamma vilken dag som helst och då sätter vi grävskopan i jorden och tar första steget ifrån barnfamijsidyllen (/-ghettot?) på tätort. Med lite tur blir vi riktiga lantisar med hönor, växthus och en gigantisk leråker att förvandla till trädgård någon gång under andra halvan på nästa år.

4 kommentarer:

 1. Men så spännande det låter med flytt och bygg ! Mysig tid du har där, med alla roliga kommentarer. Ett tips, skaffa en plastficka, skriv ner allt det där roliga som kommer ut, på vilken papperslapp som helst du har tillgänglig. Jag lovar....ni kommer att ha jätteroligt när ni läser lapparna när han blir större :-)
  Ha en fin vecka !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Så spännande med ett eget hus på landet!
  Och du, det går lite upp och ner med pyssel/skrivande/ork - vardagen kräver rätt mycket av en emellanåt!

  SvaraRadera
 3. Hihi.. så han pratar flytande engelska redan..;)
  Underbart att det är på gång snart. Kan lova att det är underbart att leva livet som lantlolla.. ;) Ta hand om dig! Bloggandet får du ta upp när det känns rätt och tiden finns. Kramar i massor, goa du!

  SvaraRadera
 4. Tack mina fina bloggvänner för era fina ord och glada tillrop om vardagslivet och vår framtid på landet. Det där med blogginspiration är en konstig företeelse - för inte så länge sedan kunde det spruta ur mig både två och tre inlägg på en dag, men just nu är det helt blankt i skrivarhjärnan. Skumt, men säkerligen övergående.

  Massor med goa kramar till er med i novembermörkret. Mimmi

  SvaraRadera