20 juli 2011

I väntan på lantliv

_DSC5918

Rätt vad det är en dag ska jag ta mig samman och berätta lite om den spännande framtid som stundar för lilla familjen framöver. I sammandrag rör det sig om husbygge, livet på bonnalandet och den fantastiska möjligheten att förverkliga många fler av mina odlar- och självhushållningsdrömmar.

Så länge får ni nöja er med en bild på vår interimlösning på pittoresk hönshållning här i villaområdet. Hönorna kom till under en regnig dag förra sommaren och de små pullorna har nu fått sällskap av den stilige tuppen som lilleman och jag ömsesidigt förälskade oss i hos en av stadens inredningsbutiker - naturligtvis ett reakap med potential att rosta vackert!

6 kommentarer:

 1. Åh, så fint! Har du gjort hönorna? Imponerad!!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Charlotte Lycked20 juli, 2011

  Jättefina hönor, fungerar de som fågelskrämmor för att bevara det man odlar också eller är de bara finfina dekorationer? Funderar själv på att måla pinnar och göra egna skrämmande ormar likt Perinillas i Trädgårdsfredag att pryda trädgårdslandet med nästa säsong.

  SvaraRadera
 3. Åh, jag som precis tänkte att jag skulle fråga var du hade köpt de fina hönorna! Men ohändig som jag är kommer jag aldrig pyssla ihop något så fint. :-) Du får säga till om du som av en händelse börjar sälja hönor! :-)

  SvaraRadera
 4. Vad kul att ni gillar mina små hönapönor (som lilleman säger!). Dessa gjorde jag mest för dekoration och en liten gliring till maken att jag minsann vill ha mina egna höns en dag - och nu blir det snart så, jippi!

  Anna - jag ska medverka på en trädgårdsmarknad framöver och av en händelse tänkte jag pyssla ihop lite hönor och sälja. Säg bara till om jag ska skicka lite "fjäderfä med posten" din väg. ;-)

  SvaraRadera
 5. Låter ju hur spännande som helst med era lantliga planer...... Min dröm är att få flytta till landet någon gång :-)

  Dina hönor är jättefina!!

  Ha det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 6. Spännande planer!
  Själv skulle jag gärna bo på landet, men då får jag inte med mig min asfaltsberoende J.
  Snygga hönor och smart att de inte är levande innan ni kommer ut på landet. Jag har erfarenhet av myskankor i villaträdgård och det var INTE så kompatibelt.
  Sommarhälsningar från fröken Dill

  SvaraRadera