7 juni 2011

Vilken försmak...

SONY DSC

...av sommar och ledighet det blev i långhelgen som gick. Plötsligt slog både sol och värme till och mina odlingar och naturen överlag fick den välbehövliga skjutsen in i full grönska. Lite fotoredigering i helgen gav vid handen att det inte är länge sedan alls som björkarna i tomtgränsen var alldels kala, men nu bildar de en magnifik grön kuliss till allt som spirar i trädgården.

DSC05343

Tokiga föräldrarna ägnade en stor del av helgen att storrengöra hus och hem både in- och utvändigt och efter den pärsen var vi flera som behövde en rejält svalkande dusch. Lilleman var modigast av alla och sprang fram och tillbaka i den iskalla strålen från trädgårdsslangen, vilken även fick ge de späda plantorna en och annan välbehövlig avsvalkning i solgasset. Mina fina korgar med störbönor är på plats med grödor som dra iväg på höjden. Äppellådan med krasse och våra små egenhändigt snickrade hönor får pryda trädgården tills äkta vara kan införskaffas till nästa säsong.

DSC05323

Lillkillen blev plötsligt storkillen när han fick sin hett efterlängtade "svajta cykel". Lära-cykla-pinnen (tog ett tag innan jag listade ut vad mojängen hette...) är även den inhandlad, så i veckan som kommer bli det nog en och annan runda avverkad på ortens gator och gångar. Tur att entusiastiska mormor och morfar kommer och löser av de söndersprungna föräldrarna till helgen!

_DSC5303

Nog för att vi har haft en härlig sommarhelg, men för tredje säsongen i rad blev vi vid precis samma tidpunkt påminda om varför vi så hett längtar till vårt framtida avskiljda lantliga boende. Det är just vid den här tiden när grannarnas pool-från-helvetet varit framme sina första 48 timmar, när grannskapets alla ungar vrålat ur sig alla sina lagrade vintervrål i samma pool, när grannfamiljens egen tvååring ylat hysteriskt i 48 timmar för att hon inte får vara med de stora barnen och plaska och samma familjs sexåring rutit "paaaappa" för femtioelfte gången för att få service av något slag av sina på annat håll upptagna föräldrar.

DSCF4514

På nationaldagskvällen kände vi oss med andra ord mer än mogna att lämna svenska-hjärtan-idyllen för en tur långt in i de fridfulla halländska skogarna. Invid en av våra favoritsjöar riggade grillmästaren sin bärbara picnicgrill för att tillreda sommarkvällens delikatesser. De lokalt producerade korvarna med ett rejält köttinnehåll smakade alldeles utmärkt tillsammans med färskpotatis och hemodlad sallad och mynta med galiamelon och fetaost i kuber. Strålande gott och åh, så fridfullt!

Kotterally

Det busigaste som försigick var lillemans förtjusta tillrop när vi hade kotterace ner för de höga klipporna - det är vår melodi för en härlig stund tillsammans! Tänk att man kan ha så kul utan vare sig studsmatta eller enorm badpool för en förmögenhet.

2 kommentarer:

  1. Ja, man kan verkligen se från dag till dag hur det växer i odlingarna nu. Det är underbart att se. Snart är det dags att skörda ;)

    SvaraRadera
  2. Ni verkar haft det alldeles underbart. Ja, bortsett från oväsen från granngården då. Här hemma är det våra barn som väsnas, men vi är mest grannar med skogen som tur är...
    Den där grillen var ju bara den sötaste :-)

    SvaraRadera