31 maj 2011

Det var ju snyggt...

Ha, ha - det var ju allt ett snyggt inlägg jag hade producerat med tre udda bilder och ingen text...och det var inte ens Bloggers fel. ...och två gulliga kommentarer fick jag ändå - ni är för söta ni mina bloggvänner! Bloggvärlden är en väldigt varm värld att befinna sig i.

DSC04821


Vad jag avsåg att berätta för er var att nu har äntligen alla mina bönor och ärtor förgrotts, planterats ut i pilkorgar fyllda med dyr P-jord och fått kostnadseffektiva, men högst praktiska klätterstöd. Årets odlarplaner var minst sagt ambitiösa och in i det sista lurade jag mig själv att jag skulle få sätta ner alla mina plantor på 1600 lantliga kvm, men så var det en något mindre optimistisk familjemedlem som upplyste mig om faktumet att man måste schakta och köra stora monstermaskiner över tomten om man ska bygga sig ett hus. Glädjedödare!

Hursomhelst, nu får jag göra plats för ett småskaligt lantbruk på mina småttiga 332 småbarnfamiljs-ghetto-kvm och skam den som känner sig nedslagen för det. Bondbönorna Witikem och Masterpiece Green Longpod får samsas med morötter, rödbetor, spenat, mangold m. fl. i landet.

Sockerärtorna Sugar Snap klättrar lite nonchalant i en kruka och deras kusiner Carouby de Moussane fick sig en pilkorg likt störpurpurbönorna Cosse Violette, störbrytbönan Neckarkönigin, störvaxbönan Goldfield och blomsterbönan Preisgewinner. Sista sorten blomsterböna Czar får krypa på en dyr tjusigställning nere vid rabatterna och potatislandet.

3 kommentarer:

 1. Jag har en exakt likadan pilkorg men i min växer ett körsbärsträd sedan 5 år tillbaka!
  Dags för utplantering, kanske?

  SvaraRadera
 2. Så fint du gjort för dina plantor. Vad pysslig du är!

  SvaraRadera
 3. Fniss, nej, skam den som låter sig slås ned av sådana detaljer... :-)

  Jag tycker det ser väldigt trevligt ut med dina odlingar där och med ett namn som Sugar Snap kan man ju inte bli annat än glad.

  Så roligt att "Kul på riktigt" har dragit igång och verkar gå så bra - jätteroligt för dig och så himla duktig du är som har så många järn i elden och ändå lyckas utstråla positiv energi och skriva underhållande blogginlägg...!

  Önskar dig sköna soliga dagar!
  Kram,
  Helena

  SvaraRadera