24 maj 2011

Snabb och gott med lite sting


Bortsett från vårt obligatoriska DVD-avsnitt av Boston Legal före sänggående, så kan jag tycka att TV:n så här års mest står och samlar damm. Någonstans i ingen-mans-landet mellan Veckans Brott och Sommar med Ernst glömde jag till min stora fasa till och med att slå på dumburken för Trädgårdsfredag förra veckan och det säger väl något om hur engagerad jag är i soffsittande just nu.

Mestadels ränner jag runt i trädgården mellan mina odlingstunnlar, bönpyramider och potatislandet jag inte kunde låta bli i år heller, med kortare avbrott för fotografering och redigering, lite kortmakeri och marknadsföringspyssel för lilla webbutiken Kul på riktigt.

Men äta bör man dock, så häromdagen blev det en snabblagad rätt som blev mycket god. Nu när chili- och tomatsäsongen drar närmare kommer den definitivt att ingå i sommarens arsenal av "snabblagat för lata dagar".

Pasta all´Arrabiata med inspiration av Leila Lindholms recept

1 pkt färsk tagliatelle pasta
3 tomater i tärningar
1 burk krossade Mutti-tomater
2 msk olivolja
1 msk socker
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1/2 mild röd chilifrukt eller motsvarande chiliflingor
2 msk hackad persilja
1 citron, rivet skal och/eller saften
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk balsamvinäger
Bryn chili och vitlök i oljan, lägg till färska och konserverade tomater - låt koka ihop. Smaksätt med övrigt och låt sjuda en stund till medan du kokar pastan. Servera med mozzarellakuber och nymalen svartpeppar.
Bild från TV4

4 kommentarer:

  1. Ja, nu blir det inte mycket TV-tittande, fast det blir det å andra sidan aldrig för mig. Eftersom jag aldrig kan följa någon serie, så blir det endast någon enstaka film. Så här års vissa kvällar vill man ju inte ens gå in!

    SvaraRadera
  2. Ingen TV här heller, finns så mycket annat att njuta av :-) Receptet verkar smaskens, sparar det till skördedags. Men vad tusan är Mutti-tomater ?
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  3. Nej, TV hinner vi inte med i maj och jag undrar alltid varför de sänder trevliga sommar- och trädgårdsprogram nu! Vore för min del mycket bättre i januari och februari...

    Den pastan måste jag prova, det låter fantastiskt!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Låter väldigt gott! Sting från chilin och sen mjuk mozzarella till. Mmmm...

    SvaraRadera