11 april 2011

Tydliga tecken på vår!

DSC03583

Vilken helg, vilket väder! ...och vilka underbara och hett efterlängtade vårtecken som äntligen skjuter upp ur jorden. Först inget, inget, inget och nu plötsligt med all världens fart dyker det upp den ena lilla skönheten vackrare än den andra både i trädgården och runt omkring i skog och mark.

DSC03514
Blyga blåsippor i Särö

DSC03550

Undertecknad började sin roliga kurs i digital fotografering och bildbehandling förra veckan, så gissa om jag krupit runt på alla fyra för att göra hemläxan om och om och om igen. Högt bländarvärde, lågt bländarvärde, hmmm spännande skärpedjup, meck-meck med slutartiden fram och tillbaka och så lite experimenterande med ISO-inställningarna.

DSC03559
Än så länge bara en endaste liten ensam vintergäck i trädgården

DSC03561
Daggkåpan tar rejäl fart och verkar nöjd och glad med höstens delningar

Oj, vad mycket kul man kan ha med en systemkamera när man väl tar sig tiden och tålamodet att lära sig hur den kluriga lilla manicken funkar och emellanåt blir resultatet riktigt hyggligt även för en glad amatör. Eller är det bara så att ljuva vårtecken är lika vackra hur man än skruvar och snurrar och knäpper????


DSC03425

Övning ska förhoppningsvis ge påfallande färdighet framöver - på tordags är det dag att åter glatt skutta iväg för mer bländartal och slutartider, hjälpta på traven av nya kunskaper i komposition och ljussättning. Det kan mina överexponerade krokusar och underexponerade snödroppar behöva....men bedövande vackra är de hursomhelst!!!!

DSC03580


1 kommentar:

  1. Jag vill också gå fotokurs och lära mig ta fina kort. Tänk bara att själv kunna ta fina bilder på barnen.

    SvaraRadera