27 april 2011

Fult, men bra!

DSC03921

Ingen människa kan påstå att det är snyggt med den nödvändiga fiberduken över odlingarna, men visst ser det lite småproffsigt ut när man satsar på riktiga odlingstunnlar!? Mina storslagna odlarplaner för påskhelgen gick alldeles åt skogen när jag spenderade helgen genomförkyld och totalt orkeslös till stor del under en filt på soffan.

Nu har i alla fall en smula energi infunnit sig igen och därmed var det alldeles tvunget att sprida kogödsel och så fröer igårkväll ända till solen försvann bakom skogen. Sista finishen blev de två odlingstunnlarna som jag hittade till överkomligt pris på ÖoB häromdagen och nu är förväntningarna höga på en rekordstart för morötter i mixade färger, spenat, polkabetor, persilja, trädgårdsportlak, rödlök, mangold, koriander och två sorters bondbönor. De senare åkte ner både som förgrodda plantor och som frö och jag hoppas verkligen att de fina plantorna klarar chocken att flytta från ombonade gästrummet till kalla landet.

Superinspirerad av Lena Israelssons fina bok Kål & Krasse - den nya Köksträdgården har jag försökt få en fin balans mellan snabbväxande, långsamväxande och vad hon kallar "kom-igen-växter" (t.ex. mangold och portlak som växer till sig igen efter att man skördar).

Mina fem pallkragar huserade sedan tidigare den blygsamma sparrisen och vitlöken som sattes i höstas. Jordgubbsplantorna lyser med sin frånvaro efter den svinkalla vintern och behöver förmodligen ersättas med nya friska exemplar. Pallkragen som var ledig fick bli hem åt fem salladssorter och begåvades även den med en lagom snygg odlingsduk. Nu väntar jag med spänning!

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Oj vad du har hunnit med! Trots förkylning!!! Imponerande!
  Krya på dig, vännen!

  SvaraRadera
 3. Jag har också fixat ett par likadana ;-)

  Som sagt fult men bra!

  SvaraRadera
 4. Åh, så avis jag blir på de fina odlingstunnlarna. Vill också ha!!! Kål och krasse är en favorit här också. Tittar mest på bilderna och njuter.

  Skönt att du mår bättre!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 5. Såg just din kommentar på min blogg.

  Kul att de tog sig. Jag hade jätteproblem när jag sådde. Första påsen gav ingenting. Sedan fick jag en påse på jobbet - låg på ett skrivbord och ingen ville ha den. Där tog sig ett frö. Plantan är busenkel att övervintra, så passa
  på att ha den kvar om du kan!

  //Linda

  SvaraRadera