…skulle man väl kunna säga att vi lite halvt utger oss för att vara idag. En av favoriträtterna här i huset är nämligen den vegetariska lasagnen som dock med tiden fått det lilla tillägget av salamistrimlor på toppen. Så var det med vår gröna kost… Hursomhelst en utmärkt god rätt som gärna ställs på bordet här med en härlig grönsallad på machéblad.
Inte-så-vegetarisk lasagne
Rosta i ugnen under grill i ca 10 min:
2 rödlökar, i klyftor
2 röda paprikor, i strimlor
1 zucchini, i halvmånar
chiliflingor
2 vitlöksklyftor, hackade
olivolja
salt och peppar
Tomatsås (som också funkar alldeles utmärkt på egen hand till pasta)
2 dl creme fraiche
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning, smulad
2 tsk socker/honung
oregano, basilika, salt och peppar
Blanda allt, låt koka upp och sjuda ett par minuter.
Pastaplattor, ost och salami i strimlor
Lägg ihop plattor och sås i lager till en lasagne, lägg på strimlad salami och riven ost. Gratinera 15 min i 225 C. Snabbt och gott med i alla fall ett rikligt inslag av grönt och nyttigt.
Tweet
Tobago var vi på året innan vi åkte till Thailand. Vi skulle gift oss där, men Berra fick lite kalla fötter, ha ha. Tobago är ju annars paradiset...
SvaraRaderaKaffekavringen är ju bara så god!
Nä, nu blev jag hungrig...igen ! Tack för recept. Lisa/Lisas trädgård
SvaraRadera