23 februari 2011

Välbehövligt solsken

DSCF4012

Som synes i vår Skogsknoppsblogg här intill hade vi en väldans kall, men helt underbar morgon tillsammans med "knoppegänget" i söndags. Vi vaknade till strålande sol och termometern nere snuddandes vid minus tio grader och det ska erkännas att tanken gick genom huvudet att vi kanske skulle bli utan "medknoppar" en iskall dag som denna.

Men så var icke fallet utan bil efter bil dök upp på vår mötesplats och snart hade vi ett gott gäng på tolv ett- och tvååringar, två extrabarn och en väldans massa friluftssugna föräldrar. Kul hade vi och det var med nöd och näppe vi kunde med att åka hemåt efter dryga två timmar i härligt hög vinterluft och välbehövligt solsken.

DSCF4013   
Ingen av oss tre var vidare sugna på att avvika från solskenet, så ett exekutivt beslut togs att tillbringa eftermiddag i trädgårdens soligare del och fram kom eldkorgen, grillkorv och lite obligatoriska tillbehör. Förra årets mest uppskjutna projekt innefattade vitmålning av de gamla slitna trädgårdsmöblerna och åh vad fint de gjorde sig nu i den kritvita snön med lite vårgrönt och rumpvärmande pynt från det stora möbelvaruhuset.

DSCF4018

Korvarna satt som en smäck efter mängder av frisk luft och spring. Lilleman och jag drog fördel av faktumet att den sumpiga tjärnen i skogen nedanför vår trädgård låg frusen och vi tog därför tillfället att ta oss så långt in i skogen som vi aldrig kommit förut. Lilleman sade att han letade efter bambi som "nog sov i skogen" (hoppas hon stannar där genom hela den stundande tulpansäsongen), följde spår efter kvarterets katter som kilat kors och tvärs mellan björkarna och tittade lite undrande på sin mamma som frågade om han hörde Hacke Hackspett (glömde att lillkillen inte var med och njöt av Go Morron Sverige på tidiga 80-talet).

Allt som allt en fantastisk dag med välbehövligt solsken och den friska luften tog så småningom ut sin rätt på lilla familjen som däckade huller om buller i soffan iförda sina tjusiga thermoställ. Hoppas ingen såg oss just då!

1 kommentar:

  1. Det ser väldigt härligt ut. En sådan där eldkorg måste jag köpa mig!

    SvaraRadera