18 februari 2011

Lyckliga mig

DSC03098 

…och framförallt lyckliga mina plantor som nu äntligen fått sin efterlängtade tilläggsbelysning med lite hjälp av en snäll svärfar, Röda Korsets utmärkta loppis och Clas Ohlsons lysrörssortiment. På måndag är äntligen mitt hett eftertraktade växthus på ingång från Willab Garden och därvid grävs en smärre djuphavsgrav i portmonnän.

När nu plantorna som så småningom ska bo i växthuset gror fint, men långsamt, var spontanreaktionen att göra plånbokshålet ännu lite djupare med att lägga till en för ändamålet marknadsförd lysrörsarmatur från samma leverantör. Ytterligare 795 fina riksdaler skulle det nöjet kostat mig!

Jag tog mig dock samman i tid och konsulterade min mycket el- och belysningskunnige svärfar som föreslog det högst välkomna alternativet att ta en helt vanlig kontorsarmatur (som han till på köpet hade över från sin precis avvecklade verksamhet och som han snäll som alltid levererade till min dörr) och inhandla lysrör på prisvärda Clas Ohlson. Lyseriet var fixat med två 36 W-rör á 49 kronor – ett med kallvitt ljus och ett med fullfärg. På toppen lyxade jag till det med en ny glimtändare för 12,50 kr.

Den fruktansvärt fula serveringsvagnen som i ett tidigare liv under inga omständigheter skulle kommit in i mitt hem hälsades nu med öppna armar när den stod där alldeles perfekt på Röda korsets second hand-butik. Femtio hela kronor skulle de ha för den, så nu har jag en alldeles perfekt liten lyshörna (som lätt kan stuvas undan på vinden efter fullgjort uppdrag på senvåren) för fyndpriset etthundrasextioen kronor (blev trots allt snuten på en femtioöring…)3 kommentarer:

 1. Men visst är det härligt med odlarprojekt! Och ack vad jag både nyfiken och avis på ditt nya växthus!

  SvaraRadera
 2. En till som är lite avis... Ska bli kul att se växthuset sedan !!
  Rotar i lådan efter pengar så jag kan gå på loppis och leta växtbänkar.... Ha en fin lördag, här är det -29 så vi stannar inne en stund till :-)
  Malin

  SvaraRadera
 3. Hej goa Mimmi!
  Har skickat en award till dig! ;) Kika in på min blogg, vetja...
  Du, det ser himla bra ut med odlingsvagnen! Kommer att bli jättefina skärdar. :) Väntar på att mina småttisar ska växa till sig lite så att de får flytta ut i barnkammaren. :)
  Massa kramar!

  SvaraRadera