25 februari 2011

Lite smicker värmer gott

Liebster_Blog_Award[1]
Jag har ju vid tillfälle hävdat att det här med awarder och "kedjebrev i bloggosphären" inte är något för mig, men lik väl faller jag dit och blir lika smickrad vareviga gång någon vänlig själ tilldelar mig en utmärkelse och skriver snälla saker om Mimmis Mammaliv. Den här veckan har jag till och med fått sola mig i glansen två gånger om när först fina Anna-Karin med vackra bloggen Landet Krokus  så gulligt skrev...

Mimmi bloggar om egen odling, hållbar utveckling och matlagning av ekologiska varor. Mimmi bjuder massor av smaskiga recept som man genast måste prova på. Ofta tillsammans med små tips och trix. Där har jag hittat recept på både dunderglögg och godaste äppelchutneyn.

Som om det inte var nog värme för mitt vinterfrusna ego, så läser jag sedan hos min "long-lasting" favvisbloggare på ämnet självhushållning och en hållbar livsstil Bondjäntan ...

Mimmis Mammaliv är en annan skönhet som bloggar om livet goda sidor. Hur hon hushåller med både tid och mat. Odlingstokig som en annan. Spännande blogg på många sätt!

Tusen tack mina kära underbara bloggvänner för både de vänliga orden och dessutom för de fina fröerna jag fått av er båda som ska förgylla mina odlingar på bästa paradplats i sommar. Med tanke på hur mycket glädje dessa uppskattande ord ger mig, så sätter jag händerna i luften och erkänner mig besegrad av den goda kraften i att berätta för sina medbloggare hur mycket man uppskattar dem. Mitt omnämnande går till tre bloggar som jag ganska nyligen upptäckt och som skänker mig massor med inspiration gällande mina egna ambitioner att leva hållbart och hitta mod och energi att förverkliga mina egna drömmar om hur jag vill leva mitt liv:

Lisas trädgårdsblogg - en mycket klok "storbarnsmamma" som ger mig inspiration att följa mitt hjärta när det gäller att gå mot strömmen och prioritera barn och familj framför karriären och gängse samhällsnorm. På bloggen skriver Lisa underbart om trädgården och sin härliga  nystartade plantskola. Just nu följer jag henne och maken i det spännande projektet att flytta "ett riktigt växthus" bit-för-bit. En sann entreprenör med hjärtat på rätta stället.

Sara bakar - är reklamtjejen som verkligen vågade friskt när hon och familjen lämnade storstadens puls och vad jag förmodar en trygg anställning för att helhjärtat satsa på sin dröm om ett traditionellt bageri mitt på halländska bonnlandet. Alldeles nyligen slog hon upp portarna för Solhaga Stenugnsbageri efter omsorgsfullt byggande och renovering och jag fullkomligt längtar efter att höra mer om hur det nya livet som hantverksbagare, VD och (förhoppningsvis!) livsnjutare ter sig.

petrified in pink bloggen hittar man ännu en kreativ och modig mamma som tagit steget ut och blivit egenföretagare med egen webshop. Inspirerande Petra designar och säljer ljuvliga grafiska tryck i de härligaste av färger och på bloggen läste man senast om superpåhittiga barnkalas och Petras premiär på Formex.

Håll ett öga öppet för de fina petrified in pink korten på min egen webshop Kul på riktigt som öppnar alldeles strax!

Awarden delas ut till bloggar som har mindre än 100 följare och som man tycker borde upptäckas av fler. Reglerna är enkla och enligt följande:
 • Det är en blogg-award som du har möjligheten att dela ut till dina 3-5 favoritbloggar som har mindre än 100 följare.
 • Du meddelar bloggaren genom att skriva en kommentar i deras blogg. Du berättar att deras blogg är en av dina favoriter och att den har blivit utnämnd till en Liebster Blog Award.
 • Den som mottager utmärkelsen/awarden skickar länken till personen som delade ut den och till fem av hans/hennes favoritbloggar med mindre än 100 följare.


2 kommentarer:

 1. Tack goa Marie ! för utmärkelsen och dina fina ord, de värmer! Om jag är så klok undrar jag förstås? hi hi. Men kärringen mot strömmen kan jag hålla med om helt ;-) Det är till och med riktigt inspirerande att vara det nuförtiden, först i början var det lite tufft. Nya intressanta bloggar att besöka ser jag, tack !
  Önskar dig en härlig helg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Tusen tack snälla Mimmi, vad roligt att du har följt mina äventyr med bageriet. Kram!

  SvaraRadera