6 februari 2011

Full fart!

DSCF3905

Intensiv, men rolig helg här i huset trots att planerna inte blev riktigt som de var planerade… Fredag var det hockeyhäng i ishallen för att heja fram storkusinen som briljerade på isen. Mamman och pappan var lite osäkra på hur den lille tvååringen skulle hantera kall och stökig ishall efter normal läggningstid, men lillkillen var enkom förtjust. Tröjorna var toppenfina i grälla färger med stora siffror, pucken åkte kuligt fram och tillbaka över isen och bäst av allt var såklart den stora häftiga ismaskinen som “underhöll” i pausen.

Lördags skulle ha bjudit på besök av en av mina kära väninnor som jag träffar alldeles för sällan och som lilleman är överförtjust i mer än bara för att hon har en söt kissekatt. Tyvärr satte sjukdom stopp för besöket och vi drog istället till skogs för picknick och välbehövligt värmande choklad på termos. Lillkillen lyckades sova igenom hela förnöjelsen och tittade lite halvt anklagande på sina föräldrar när vi svängde in i carporten och utbrast “ingen pjommenad”? Det var bara att göra om turen om igen, men den här gången i grannskapet.

DSCF3924

Söndag var det äntligen dags för den efterlängtade terminsstarten på Skogsknopparna och Max var synnerligen i sitt esse – sjöng, klappade och snurrade, innan det mumsades på “påse-på-magen-bröden” som gräddades över öppen eld. Alla kläder fick åka rakt in i tvättmaskinen för att grannarna inte ska behöva larma när familjen stinker eldsvåda som få. Mamman i huset kunde dock inte hålla sig i skinnet utan for direkt ut i trädgården för att börja putsa allt det vissna av perennerna som efter lång väntan äntligen börjar komma fram under snön. Till och med ett par krokusblad syntes till och lyckan var fullständig för familjens trädgårdsnörd!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar