8 februari 2011

Fest utan gäst

DSC03005  
Helgen som gick skulle ha bjudit på roligt besök, men tyvärr satte baciluskerna stopp för detta. Märk väl att det för en gångs skull inte var småbarnsfamiljen som var skyldig utan till och med vuxna kvinnor i karriären befriade från allt vad dagisförkylningar heter kan emellanåt krokna för halsont. Hoppas du kryar på dig snart käraste A!

Planerna för kvällen mat fortskred dock utan gästen och förutom den goda kycklingpastan med svamp, bacon och soltorkade tomater glufsade familjen glatt på en härlig pannacotta som utvecklats lite ifrån den vanliga standardformat A med grädde och vaniljstång. Väääldigt enkel, men riktigt god!

Mjölkchokladpannacotta med hallongelé, 4 port

1/4 l hallon
1/2 dl hallonsaft
1/2 dl vatten
1/2 dl gelésocker Multi
100 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
1 dl gelésocker Multi
+ ev 1 msk Bailey's för en vuxnare smak
Lägg hallon i botten på 4 glas. Koka upp saft, vatten och 1/2 dl gelésocker. Fördela saften över hallonen och ställ i kylskåp för att stelna.

Lägg choklad och grädde i en kastrull och smält på svag värme, blanda i 1 dl gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Ställ åt sidan för att svalna (blanda ev i lite Bailey´s) och fördela därefter blandningen på hallongelén. Ställ i kylskåp till serveringen.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Det där lät riktigt mumsigt! Synd med gästen. Befinner mig också mitt i dagisförkylningsträsket... Fin blogg förresten.

  Visst ska du få rosensäror av mig - båda sorterna. Kollade in din lista och skulle gärna vilja ha kronärtskocka (om det går på friland i södra Sverige), koriander och jordärtskocka om du har frön över.

  Vi hörs!
  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 2. God middag fick ni i alla fall, den saken verkar ju klar:)

  Skickar nya Jamaican Bell idag.
  Kram!

  SvaraRadera