13 januari 2011

Köpdjävulen far i mig!Sedan jag hade mitt köpstopp för drygt ett år sedan och min efterföljande utrensning av drygt 500 prylar som var överflödiga hemma hos oss, så har tillfällena varit få då jag burit hem något bara för köpsugets skull. När man äntligen börjar se skogen för alla träden, så infinner sig liksom lusten att inte tappa bort den igen. Visst har det smugit sig in en och annan íckelivsnödvändig pysselpryl, papper och pennor i mina gömmor, men allt som oftast inget som inföskaffats för att bara stå/hänga/ligga och vara för att jag ska få bära hem ett byte.

Sedan jag blev småbarnsmamma har intresset dessutom flyttat sig långt ifrån inredningsbutiker och klädaffärer till att de få besök som görs i "lulla-omkring-och-kika-butiker" alltjämt har ett fokus på prylar och ting som kommer den lille till glädje.

I höstas hände det dock att jag sprang på ett gäng saker som får klassa som totalt onödiga för både mänsklighetens och min överlevnad, men som av en eller annan anledning piskade upp ett habegär och längtan efter ett inköp. Kärleken vid första ögoblicket gällde Kristina Starks* fina svensktillverkade prylar på Solsticketemat. Framförallt talade den klassiska kammarljusstaken som fungerar som hållare för en stor tändsticksask till mig och lika högt ropade det lilla tändsticksetuiet med konturerna av Solstickepojken.

Jag har absolut ingen aning om varför kärleken var så omedelbar, men förmodligen har det något att göra med att jag älskar tända stearinljus i kombination med vad Kristina Stark beskriver som "100 % svensktillverkade produkter i högsta kvalitet och innovativ design i olika material. Produkterna förenar kultur, tradition och funktion med nya lösningar i ett enkelt och medvetet formspråk. Oftast med en twist. Alltid med omsorg."

Behöver jag säga att köpdjävulen fullt ut fick styra min kropp och plånbok när DESIGN-BOLAGET här i Kungsbacka häromdagen lade dessa åtråvärda prylar framför min näsa till 50% av ordinarie pris? Kunde jag välja? Nej, jag köpte båda två - I'm in love!

*Kristina Stark är industridesigner utbildad på Konstfack i Stockholm samt på Central Saint Martins i London. Hon arbetar huvudsakligen med formgivning av produkter för hemmet, köket och bordet och har ritat produkter för uppdragsgivare som Design House Stockholm, Boda Nova, Gense, Höganäs Keramik, Gant och andra...

2 kommentarer:

  1. Jag förstår verkligen att du blev kär, den var otroligt fin!!! Jag gillade den också jättemkt, fast jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som tilltalar mig.

    Dock vill jag själv inte förvara tändstickor i närheten av ljus, vem vet vilken dag dottern eller ngn av hennes kompisar blir sugna på att tända ljus själva...?

    SvaraRadera
  2. Jag har också kikad på dem - länge, men stått emot. Häng gärna med på bloggen, nu startar mitt köpstopp! Några oumbärliga tips?!

    SvaraRadera