8 januari 2011

Finaste guldklimparna

 DSC02745 
Lillplutten är inne på andra veckan av födelsedagsfirande och idag var det i form av middagsbjudning för lilla jämnåriga väninnan och hennes föräldrar. De två små har följts åt ända sedan “magstadiet” (och poppade ut med tre veckors mellanrum, men dock på olika år) och det är en sann fröjd att se de tu tillsammans.

Så söta och så lika i sina utvecklingssteg, men ändå så olika. Den ena räknar till tio som ett rinnande vatten medan den andre rabblar bilmärken fram och baklänges. Den ena sjunger och dansar, medan den andre rustar sig med kritor och papper för koncentrerat målande vid bordet. De två pratar olika språk och leker fortfarande bredvid varandra snarare än med varandra, men visar alltid ömsesidig omtanke och trivs utmärkt i varandras sällskap. De är så fina tillsammans våra två små guldklimpar!

Med två tvååringar i centrum till middagen passade det bra med en såsig kycklingrätt med mycket smak, men utan hetta. Som vanligt levererade min stora receptikon Remsan med precision och träffsäkerhet på mattipsarfronten. Vill du vara säker på att äta den godaste kyckling du ätit på länge, så kan jag inte rekommendera annat än att omedelbart testar det här:

Balsamicokyckling, 4 pers.
4 kycklingfiléer i mindre bitar
salt och peppar
3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
3 vitlöksklyftor, skivade
4 tomater, i bitar
½ kruka basilika
Bryn kycklingen, salta och peppra. Blanda grädde, vinäger och fond . Häll i pannan och låt sjuda i ca 10 min. Stek under tiden vitlök och tomater lätt i lite olja. Strö över innan servering tillsammans med basilikan. Servera med potatisklyftor och sallad.

4 kommentarer:

 1. Grattis till Lilleman! Han är på en dag när jämngammal med min dotter! visst är det härligt med tvååringar?
  Allt gott också för det nya året!
  mvh Blir rik i ditt liv/Ann

  SvaraRadera
 2. Man får gratulera till lillkillen! Inga Maileg kaniner i paketen? ;0) Jag förstår inte heller hur vuxna kan fylla sina hem med kramdjur men riktigt så långt vågade jag inte gå på bloggen *haha*. Vuxna människor... Skaffa en hund i stället! Men lova att du inte berättar det för någon ;0). Är tillräckligt ute på hal is redan nu!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Tack tack... Roligt att det blev gott.

  SvaraRadera
 4. Så gott det låter, Mimmi! Klart vi måste fortsätta att byta fröer:) Angående växthus kan jag bara rekommendera så STORT som möjligt. Ett växthus blir alltid för litet, nämligen:) Hög sidohöjd (blir mer lättjobbat) och helst så högt i taket det går är andra bra saker att tänka på. Anledningen är att ju större luftvolym det är i ett växthus desto lättare är det att hålla en jämn temperatur. Små växthus, som jag har (5 resp 6 kvm) är värdelösa eftersom det blir alldeles för varmt, det är svårt att lufta och då slutar t ex tomaterna att växa! Lycka till med växthusköp!!

  SvaraRadera