22 december 2010

Jag har full förståelse

 DSC02221 

…för att inte alla tycker att skafferistädning står allra högst upp på prioriteringslistan så här dan-före-dan. Dock tyckte jag själv att jag var riktigt genialisk när jag igår precis före midnatt (ändock) vände ut och in på skafferihyllorna som huserar gryn, nötter och annat smaskens för kylslagna småfåglar.

Som alltid fanns det en massa så-gott-som-tomma förpackningar med torkad frukt och nötter och ett och annat felköp på fling- och grynfronten som därmed med råge passerat sitt rekommenderade bästföredatum. Allvetande Ernst predikade häromdagen om att vanliga havregryn var alldeles utmärkt att bjuda sina små sparvar på (även om jag också läst att havre är en bambimagnet av magnitud!). Ernst blandade grynen med margarin, men något sådant ofog uppbringas inte i detta tillsats/process-rabiata-hem.

DSC02218

Däremot hade jag i förebyggande syfte köpt hem en tegelsten härdat kokosfett (som aldrig någonsin skulle serveras en människomun i detta hem), men jag tror nog att pippifåglarna är frusna nog i minus 14 grader för att slå bort tanken på transfetternas onda verkningar. Kokosfettet smältes och blandades med en härlig ekologisk repertoar av hirsflingor, basmüsli, pumpafrön, torkade aprikoser, russin och äppelbitar och färdigställdes för en härlig julstämning i mandelmussleformar och hjärtformar.

God jul små pippifåglarna! Välkomna åter till sommaren för en gentjänst på bladlusfronten.1 kommentar:

  1. Gud vad du är omtänksam! Bra sätt att rensa skåpen.

    SvaraRadera