21 december 2010

Attans Ernst!

DSC02224 

Här var brödbaket inför julen klappat och klart trodde man och så kommer Ernst dragandes med ett, i vart fall busenkelt, julbröd med valnötter och äpple. Det blev ju tvunget att prova meddetsamma…och resultatet blev man inte besviken på. Luftigt och säkert ännu smakrikare när det stått över natten till morgondagens frukost.

Ernsts julbröd med äpple och valnötter, 2 st

2 dl grahamsmjöl*
3 dl rågsikt*
2.5 dl havregryn*
2.5 dl vetekli*
1.75 dl vetegroddar
2 dl rågmjöl (mitt var slut, så jag ersatte med skrädmjöl*)
1 l filmjölk*
2 dl sirap, mörk
3 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 dl valnötter
3 äpplen (i små tärningar)

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter fil och sirap. Rör om och häll degen i två smorda formar. Grädda till 98 C (ca 1 hr) 200C.

*ekologiska ingredienser



1 kommentar: