7 november 2010

Full av inspiration

mamtreprenör
…och än mer sugen på att förverkliga mina företagardrömmar är jag efter den härliga dagen jag spenderade med likasinnade igår lördag. En hel dag i arbetes tecken och ifrån sina killar på en mysvänlig lördag kan man tycka verka bortslösad, men se icke så. Lite på ett bananskal kom jag med kort varsel i kontakt med Mamtreprenör och deras event för entreprenörsintresserade kvinnor. Med tanke på de tankar och planer som rör sig i mitt lilla huvud kunde varken tema eller timing varit mer mitt i prick. Tro mig att jag inom kort kommer att tjata hål i huvudet på er om mina planer, men tills dess låt mig i korta drag berätta om all inspiration och positiv energi som strömmade över mig igår.

Huvudsyftet med Mamtreprenörs verksamhet och dagen i sig är att lyfta frågan om företagande och föräldraskap och de utmaningar kombinationen bjuder. Med Maud Olofsson i spetsen satsas det ju stora resurser på att få fler kvinnor att starta eget, men när man som trevande nystartare börjar fundera över riskerna man tar är det lätt hänt att även den mest entusiastiske drar öronen åt sig och förblir i den gamla trygga anställningen.

Genom att dra ihop ett rejält antal aktörer från kvinnliga framgångssagor till myndigheter och “förståsigpåare” till olika “verksamhetscoacher” skapade man en utmärkt plattform för både diskussion och inspiration. Vidare kan jag bara lovorda de tre drivna tjejerna bakom eventet för att ha sytt ihop ett ypperligt program och en vansinnigt nyttig dag för oss i företagarstartartankar. Fantastiska förebilder som Lina Stjern bakom The Fair Tailor (måste berätta mer om deras framgångshistoria en annan dag!) och de sprudlande tjejerna bakom affärsidén Business in Heart personifierade vad man kan vinna genom att våga och den lille administrationshataren inom mig drog en rejäl lättnadens suck när jag på ett snabbt och smidigt sätt fick knutit ett par kontakter som jag dragit mig för att ta.

Jag är peppad på nytt, ska slipa på mina planer och se till att följa vart det utmärkta Mamtreprenörinitiativet tar vägen här.

2 kommentarer:

  1. Låter riktigt spännande och något jag hade gillat att lyssna på. Och vad blir det av dina planer då? Låt oss bli delaktiga :-) ! Jag blir ju så nyfiken.

    Ha en bra söndag!

    SvaraRadera
  2. Jag får väl försöka klämma ur mig snart vad det är jag har på gång. Håller på att öva på den där berömda hissresan - att beskriva/sälja sin idé på ett vettigt sätt på 20 sekunder. Snart är jag där!

    SvaraRadera